Hjemløse skal væk fra torvet: Kommune fjerner buskure
Busskurene forbedrer desværre muligheden for, at klientellet på Klostertorvet kan fortsætte festen i tørvejr, siger Claus Broberg, talsmand for de erhvervsdrivende på Klostertorvet i Aarhus. Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix (arkiv) og Google Street View
Aarhus Kommune har hørt de erhvervsdrivende på Klostertorvet. Det er "desværre den eneste rigtige løsning", siger restauratør Claus Broberg, Canblau.

Det er slut for de hjemløse på Klostertorvet i det centrale Aarhus at søge ly i busskurene.

Nu fjerner kommunen nemlig skurene, skriver TV2 Østjylland.

Årsagen er gentagne klager fra de erhvervsdrivende på Klostertorvet. De mange udsatte og hjemløse har skabt utryghed.

Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, siger til tv-stationen, at det er vigtigt for ham at lytte til de erhvervsdrivende på Klostertorvet:

- De har gjort det meget klart, at de er frustrerede over den nuværende situation, siger han og tilføjer, at det er "nødvendigt at handle for at løse den anspændte situation", og fjernelsen af busskurene er et forsøg på at normalisere forholdene på torvet:

- Det er en sag med mange holdninger, og derfor er der også i første omgang tale om et forsøg, som forhåbentligt giver os værdifulde erfaringer, lyder det fra rådmanden.

Festen fortsætter i tørvejr

Ifølge TV2 Østjylland nedtages busskurene mandag og køres i depot. I første omgang bliver skurene i depotet frem til efteråret, hvor der vil blive evalueret på forsøget.

Forsøget bliver vel modtaget af restauratør Claus Broberg. Han driver tapasrestaturanten Canblau og er talsmand for de erhvervsdrivende på Klostertorvet.

Han siger til TV2 Østjylland, at det er "desværre den eneste rigtige løsning". Samtidig frygter han ikke vrede buskunder - det er nemlig ikke dem, der oftest benytter busskurene:

- Når det regner, er det ikke Fru Hansen, som får ly fra uvejret. Busskurene forbedrer desværre muligheden for, at klientellet på Klostertorvet kan fortsætte festen i tørvejr, og det skræmmer naturligvis buspassagererne væk og ud i regnen, siger han.