Din juleand kan nærmest være et skrog, allerede inden du har sat tænderne i kødet. En test af 15 dybfrosne ænder fra diverse supermarkeder, som Jyllandsposten har lavet, viser, at nogle svinder så meget af en tur i ovnen, at den reelle kilopris for kødet ryger op i nærheden af 500 kroner.
Den største slankekur rammer skrabeanden fra DagligBrugsen, som i testen leverer 569 gram kød ud fra en startvægt på 2.800 gram. Det svarer til omkring en femtedel af startvægten.
Den mest kødfulde and er en fransk berberiand fra Føtex, som startede på 3.000 gram og sluttede på 940 eller knap en tredjedel.
Testen har desuden målt de frosne juleænder på kvalitet. Bedst er en økologisk Lindebjerggaard-and fra Irma, mens Aldis Junge Ente ifølge testen er bedst til prisen.
I bunden ligger blandt andre Coop Dansk Skrabe And, Peking And fra Magasin, Dansk And fra Fakta og Wichmann?s Ente Classic fra Rema 100.