Hizb ut-Tahrir opfordrer til vold
Op mod 600 muslimer mødte op til Hizb ut-Tahrirs årlige kongres, hvor det fra talerstolen lød: »Om nødvendigt må der rulle nogle hoveder«.

• For eller imod forbydelse af Hizb ut-Tahrir

Skrevet af Nanna Balslev, naba@avisen.dk

Muhammedtegningerne var ikke glemt, og Jyllands-Posten blev således nægtet adgang, da 500-600 muslimer søndag var mødt op til Hizb ut-Tahrirs årlige stormøde i KB Hallen ved København.

Tørklædeklædte kvinder med små børn på armen, unge fyre i streetwear, danske konvertitter og midaldrende mænd i jakkesæt kom for at høre, hvordan danske muslimer kan oprette kalifatet – en verdensomspændende stat bygget på islamiske love.

Uden for KB Hallen demonstrerede et ældre, diskret hold fra Enhedslisten med flag med det knap så mundrette slogan ’Globalidaritet.’

De holdt sig dog i tilbagetrukket afstand fra indgangen, hvor mødets deltagere blev lukket ind i salen gennem to indgange, en for mænd og en for kvinder.

»Vinden vender«

Foran indgangen stod Hizb ut-Tahrirs formand, Fadi Abdullatif, i blæsevejret. Han mente, at vinden bar i foreningens retning.

»Det er rigtigt, at muslimer flygter fra deres lande, men det er ikke på grund af islam. Det er på grund af de korrupte regimer i Iran og Saudi Arabien, som er uretfærdige og udnytter islam groft. I et kalifat vil man forhindre et diktatur ved, at medierne og meningsdannerne stiller lederne til regnskab,« sagde formanden, som tidligere er dømt for at opfordre til drab på jøder.

»Kalifatet kan være her om en time, to måneder eller to år. Vi arbejder for kalifatet fra Marokko til Indonesien og fra Kasakhstan til Saudi Arabien,« sagde Abdullatif.

I salen indledtes mødet med en tale af foreningens leder, Atta bin Khalil, der blev afspillet på to storskærme. Han opfordrede publikum til at fortsætte ’krigstilstanden mod jødestaten’.

Opfordring til vold

I de efterfølgende taler, der mest handlede om, at Vesten er skyld i muslimernes dårligdom igennem flere århundreder, blev vold legitimeret fra talerstolen.

»Det, der er blevet taget fra os med tvang, må tages tilbage med tvang. Om nødvendigt må der rulle nogle hoveder,« sagde Hizb-ut-Tahrir-medlemmet Emir Shamil om genkomsten af kalifatet.

»Kimen til jeres lidelser er de kufr (vantro, red.) regimer,« tordnede han videre til den overvejende unge forsamling.

Udenfor fik et par unge fyre sig en smøg. Samir Khalil på 23 år var kommet hele vejen fra Sverige for at deltage i Hizb ut-Tahrirs møde.

»Jeg er ikke medlem, men jeg støtter deres holdninger. Og i Libanon, hvor jeg kommer fra, er der brug for et system, der kan styre landet. Og et kalifat kan være med til at sikre, at landet fungerer«, sagde han.

Hizb ut-Tahrir har mere end en million medlemmer på verdensplan, og det anslås, at medlemstallet i Danmark er omkring 200.