Hillerød-præster jubler over FN
FN’s anbefaling om ikke at hjemsende afviste irakiske asylsøgere vækker glæde hos præsterne i Hillerød, der lørdag demonstrerer for de afviste irakkere i Sandholmlejeren.

En gave. Sådan omtaler Hillerød-præst Jørgen Christensen FN’s Højkommisorats (UNHCR) anbefaling om ikke at sende irakere fra den centrale og sydlige del af Irak hjem fra europæiske lande. Han er en af initiativtagerne bag den demonstration og gudstjeneste, der lørdag finder sted i Hillerød, for at sætte fokus på forholdene for de omkring 500 afviste irakiske asylsøgere, der bor i Danmark.

»At modtage sådan en rapport fra UNHCR er som at få en gave sendt fra himlen. Det bekræfter os i, at det, vi laver, ikke er helt skævt,« siger Jørgen Christensen.

Siden præsterne annoncerede, at de ville demonstrere 6. januar, er han blevet mødt med stor forståelse:

»Mit generelle indtryk er, at folk føler, at vi bliver nødt til at gøre noget for disse mennesker. Og det gælder uanset, om man normalt stemmer konservativt eller socialdemokratisk.«

På Christiansborg siger den konservative udlændingeordfører, Henriette Kjær, at alle må tænke i alternativer til asylcentrene for de afviste irakiske asylsøgere.

»Vi bør drøfte, om vi ikke skal tilbyde dem en anden boligform end asylcentrene,« siger hun til TV 2 News.

Lotte Bundsgaard (S) opfordrer regeringen til at genoptage de afviste irakeres asylsager.

Præsterne i Hillerød deler lørdag løbesedler ud på torvet i Hillerød fra klokken 11-13. Klokken 14 afholdes gudstjeneste.