Herrerne har fundet formen
De danske håndboldherrer vandt onsdag aften 28-25 over de franske europamestre og VM-favoritter en rigtig flot indsats, som giver masser af plads til optimisme før VM i Tyskland i næste uge.

VM-favoritterne fra Frankrig troppede onsdag aften op i Skjernhallen med alle de store kanoner, og de fik mere end kamp til stregen af Danmark, som vandt 28-25. De danske håndboldherrer, som ser ud til at have fundet storformen på det helt rigtige tidspunkt lige før VM.

Afveksling

Danmark scorede mål på sologennembrud. Der blev scoret mål på kontraløb. Der var mål fra stregen, fra fløjen og der var mål udefra. Nogle angreb var korte, mens andre var lange. Med andre ord viste det danske hold, at det har rigtigt mange forskellige muligheder i angrebet. Oven i købet blev de danske mål scoret af hele ni forskellige spillere.

Dansk topscorer var Hans Lindberg med fem scoringer, mens Lars Møller Madsen og Lars Christiansen med hver fire mål. I alt ni spillere nåede at få den lille runde i nettet bag de ikke særligt imponerende franske målvogtere.

Gode keepere

Bagude var Danmark også med. Ikke mindst takket være Peder Henriksen, som gjorde det vældigt godt. Skal man pege på en udslagsgivende faktor for kampens forløb, så er forskellen på de to holds målmændspræstationer indlysende at hive frem.

Kasper Hvidt havde med tre redninger på straffekast også sit at være tilfreds med.

Efter træningskampene i Lauritz Knudsen Cup i sidste uge, var der ikke mange, der havde troet, at Danmark havde noget at spille op mod de franske europamestre, men fra første fløjt var Danmark med. Først efter 17 minutter kom gæsterne foran med to mål, men så tog Ulrik Wilbek en timeout, og dén hjalp: Da kampen gik i gang igen blev danske scoringer i den ene ende afløst af danske redninger i den anden, hvor Peter Henriksen i målet var helt suveræn. Danmark scorede fem gange i træk og holdt føringen på to mål lige til pausen.

Optimisme

Alt i alt så giver kampen rigtig god grund til optimisme forud for VM i Tyskland, som starter 20. januar. Ikke mindst fordi Danmark i Tyskland kan se frem til at blive forstærket af Bo Spellerberg, som til kampen mod Frankrig måtte sidde over med en mindre skade i maven.

I samme åndedrag kan man måske ærgre sig over, at Spellerbergs afløser, Lars Møller Madsen ikke er med i Tyskland. Han scorede fire mål og gjorde det flot.