Her vil politiet nu efterforske pirattaxaer i Facebook-grupper
- Vi er rigtig glade for, at politiet nu retter fokus endnu mere på de personer, der formidler og udfører piratkørsel. Vi håber, at politiet vil dele oplysninger med Skat og andre relevante myndigheder, så man kommer hele vejen rundt om ulovlighederne, siger formand for Esbjerg Taxa, Torben Kirketerp. Foto: Taxi.dk
Syd og Sønderjyllands Politi undersøger nu Facebook-gruppen "Bare Kørsel du".

Syd- og Sønderjyllands Politi vil nu igangsætte en efterforskning af kørsel med pirattaxer i Esbjerg-området.

Det oplyser politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi til jv.dk.

Efterforskningen er igangsat på baggrund af de lokale mediers afdækning af Facebook-gruppen ”Bare Kørsel du”. Facebook-gruppen danner ramme for organisering af kørsel med pirattaxaer, hvor der nu også skulle være etableret en kørsels-central med et tilknyttet telefonnummer.

Gruppens popularitet er voksende, og gruppen har på nuværende tidspunkt 5.500 medlemmer, skriver jv.dk.

Indtil videre har det været begrænset, hvad politiet har kunne stille op imod pirattaxaer, oplyser Tage Jehn til jv.dk. I 2015, 2016 og 2017 har kredsen i alt haft fire sager om pirattaxakørsel.

- Det kan være problematisk at opklare de sager, da politiet som oftest kun hører om pirattaxaer, når kunden kommer galt af sted, eller piratchaufføren bliver taget på fersk gerning. Så hvis vi skal problemet til livs, kræver det dels, at borgerne anmelder ulovlig taxakørsel til myndighederne, dels at borgerne vælger pirattaxaerne fra. Vores efterforskning skal i sagens natur være så solid, at den kan føre til dom i en retssal. Så på den baggrund vil vi typisk være afhængige af, at folk er villige til at stå frem, siger Tage Jehn til jv.dk.

Den voksende popularitet resulterer også i, at Esbjerg Taxa har fået konkurrence. Dette skyldes, at flere vælger den billige kørsel til, frem for at køre med en autoriseret chauffør. Det glæder Esbjerg Taxa, at politiet gør en indsats for bekæmpelsen af pirattaxaer, og fra formand Torben Kirketerp lyder det:

- Vi er rigtig glade for, at politiet nu retter fokus endnu mere på de personer, der formidler og udfører piratkørsel. Vi håber, at politiet vil dele oplysninger med Skat og andre relevante myndigheder, så man kommer hele vejen rundt om ulovlighederne, siger han.