Her er sygdommene vi søger mest på
Danskerne leder flittigt efter sygdomme på nettet. Nu kommer det frem, hvad vi har søgt efter flest gange. (Foto: Scanpix)
Sundhed.dk er en af danskernes favoritsteder at lede efter både sygdomme og symptomer. Her er listen over de 10 mest søgte sygdomme.

Når huden kradser, lungerne hyler eller udslættet vokser tyer mange til tasterne, før de kontakter lægen. På sundhed.dk finder mange danskere ud af, hvad de muligvis fejler eller bliver klogere på deres sygdom.

Portalen har nu for første gang offentliggjort, hvilke sygdomme danskerne søgte mest på i løbet af 2019.

Kroniske sygdomme som diabetes og KOL samt mentale lidelser som depression og stress topper danskernes søgninger i 2019 på sundhed.dk, hvor fnat kradser sig ind på en tredjeplads. Hele 5,5 millioner søgninger har danskerne lavet.

Top 10

1. Diabete

2. KOL

3. Fnat

4. Depression

5. Stress

6. Skoldkopper

7. Klamydia

8. Lungebetændelse

9. Astma

10. Øresten

Derfor ligger fnat i toppen

Hans Christian Kjeldsen, praktiserende læge og chefredaktør hos Patienthåndbogen tilknyttet sundhed.dk, nikker genkendende til danskernes søgemønstre på sundhedsportalen.

– Topsøgningerne svarer til de lidelser, som vi også ser ude hos de praktiserende læger. Vi søger på de ting, der fylder i vores eget eller pårørendes liv, og vi søger på de lidelser, som vi er usikre på, forklarer Hans Christian Kjeldsen resultaterne med og fortsætter:

–Jeg hæfter mig dog ved, at fnat ligger på en tredjeplads over lidelser, som der søges på. Det giver ikke mening i forhold til, hvor mange, der har fnat. Men det giver fint mening i forhold til, hvad medierne skriver, og hvor usikker man kan være på sådan en sygdom, lyder hans vurdering.

Hans Christian Kjeldsen uddyber, at lidelser som influenza og lungebetændelse ligger relativt lavt i søgeoverblikket, fordi disse sygdomme har de mange danskere prøvet at have og derfor en vis personlig erfaring med. 

via Listen To News