Her er Özlem Cekics kampe mod SFs ledelse:
SF's Özlem Cekic fejder med partiet ledelse og politik har været mange og lange.

Özlem Cekic har flere gange markeret sig i offentligheden med opsigtsvækkende afstikkere fra partiets linje. Her er et udpluk:

* Allerede inden hun blev valgt til Folketinget gjorde hun sig bemærket i pressen med et forslag om, at afskaffelsen af 24-årsreglen skulle være et ultimativt krav fra SF.

* Ved partiets landsmøde i foråret forsøgte Cekic at samle flertal for, at SF skulle kalde lettelser i topskatten for "ødelæggende for velfærdssamfundet, som vi kender det". Det skete samtidig med, at regeringen arbejdede på at hæve grænsen for, hvornår man betaler topskat.

* Samtidig forsøgte Cekic at få vedtaget et forslag om, at regeringen skal røre ved boligskatten, hvilket strider direkte mod regeringsgrundlaget.

* Efter skattereformen faldt på plads med den borgerlige opposition annoncerede Özlem Cekic, at hun ikke vil stemme for reformen i Folketinget. Dermed undsiger hun sin egen regerings politik, og hun fik indtil videre frataget sine ordførerskaber.

* Derudover vakte det opsigt, da Özlem Cekic fremstillede en enlig kontanthjælpsmodtager med en indtægt på den gode side af 15.000 kroner om måneden som fattig. Det kaldte hun siden "en professionel fejl".

/ritzau/