Her er Mikkel Behas største frygt til havs
Mikkel Beha med sine to drenge Emil og Theis. FOTO: Hannelore Dörner/TV2
Det er ikke ufarligt at sejle jorden rundt, og derfor er der også et par ting, som Mikkel Beha er ekstra nervøs for, når skibet Havana fra programmet "Kurs mod fjerne kyster" sejler rundt på verdenshavene.

Han virker som en ret cool far, Mikkel Beha.

Han låner uden at kny sit fine skib til sine drenge, Emil og Theis, der gerne vil rejse jorden rundt. Hjælper dem med forberedelsen, besøger dem undervejs og tager del i eventyret.

Men selv den mest eventyrlysne og seje far kan ind imellem blive bekymret, og sådan er det også for tv-værten Mikkel Beha.

Han er klar over, at visse ting er ekstra farlige, når ungerne og han selv og konen Marian bevæger sig rundt til havs.

Det er især frygten for at falde over bord, der fylder i Mikkel Behas hoved, hvis han skal nævne den største angst ombord:

- Vores største frygt er, at nogen skal falde over bord, og vi ikke finder dem igen, fordi det kan jo ske. Det må ikke ske, men det kan det jo ske, og det er en af de ting, man bliver nødt til at leve med, fortæller Mikkel Beha til tv2.dk

Drengene har styr på det

Mikkel Beha fortæller også, at alle naturligvis ind imellem er nervøse for, om der skal opstå sygdom ombord på skibet. Det er jo ikke nemt at tage til lægen, hvis der sker noget.

- Det er en af de store bekymringer, for som Emil siger, så har han en plan, hvis masten knækker, eller hvis kølen ryger af, men hvis der er nogen, der får en blindtarmsbetændelse eller en voldsom infektion i benet, så kan de godt være på herrens mark, men de har en god medicinkasse og en håndbog for søfarer, og så må de jo prøve så godt de kan at finde ud af det, siger Mikkel Beha.

I går, tirsdag, blev den tredje sæson af serien "Kurs mod fjerne kyster" skudt i gang, og her kunne vi igen se, at det er et par gæve drenge, Mikkel og konen Marian har fået, så mon ikke, de finder en løsning, hvis der opstår problemer ombord?