Her er FCKs modstander i Champions League
Det bliver en god kending af københavnernes nye træner, som venter i Champions League-kvalifikationen. Foto: Jesper Rautell Balle, Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0, Wikimedia Commons.
FC København skal op imod danskerklubben Club Brugge i tredje kvalifikationsrunde i Champions League.

Fodboldklubben FC København skal møde belgiske Club Brugge i tredje kvalifikationsrunde til Champions League.

Club Brugge har tre danskere i truppen. Den danske landsholdsspiller Niki Zimling, som deltog ved sommerens EM-slutrunde, har denne sommer fået selskab af Jesper Jørgensen og Jim Larsen.

FCK's nye træner Ariël Jacobs kender meget til belgisk fodbold og Club Brugge, efter han blandt andet har været træner for Anderlecht i mere end fire sæsoner.

Ariël Jacobs førte i den forgangne sæson Anderlecht frem til det belgiske mesterskab med et forspring på seks point ned til netop Club Brugge.

Club Brugge er en af Belgiens største klubber og har vundet 13 belgiske mesterskaber og 10 pokaltitler.

FCK skriver på sin hjemmeside, at klubben har mødt Club Brugge to gange tidligere. Første gang var tilbage i 2002 i en træningskamp, hvor Sibusiso Zuma, Bo Svensson og Peter Møller sikrede en københavnsk 3-1 sejr.

Det seneste møde var i den daværende Uefa Cup, hvor FCK skulle vinde sin sidste gruppekamp i efteråret 2008 for at gå videre.

Club Brugge ville gå videre med uafgjort eller sejr, men FCK vandt 1-0 på et mål af Cesar Santin og gik videre til forårets 1/16-finaler, hvor det blev til et samlet nederlag til Manchester City.

Hvis FCK vinder opgørene i tredje kvalifikationsrunde samlet, så vil FCK også være seedet i den afgørende play off-runde om at komme i Champions Leagues gruppespil.

Her bliver der hårdere modstand, da det står til at blive et af disse fem hold, FCK skal møde: Udinese (Italien), Lille (Frankrig), Borussia Mönchengladbach (Tyskland), Fenerbahce (Tyrkiet) eller Málaga (Spanien).

Kampene i tredje kvalifikationsrunde spilles 31. juli og 1. august med returopgør 7. og 8. august. FCK begynder hjemme og har returkamp på udebane.