Her er FC Nordsjællands gruppemodstandere
FC Nordsjælland møder tre klubber med stor Champions League-erfaring i efterårets gruppespil.

Mens FC Nordsjælland deltager i Champions League for første gang nogensinde, er det tre klubber med langt mere europæisk erfaring, der venter de danske mestre i gruppespillet.

Chelsea er forsvarende mester i turneringen efter finalesejren over Bayern München sidste år. Inden da var det blandt andet lykkedes at slå Barcelona ud af turneringen.

Det var Chelseas første Champions League-triumf nogensinde, men holdet har to gange tidligere vundet den nu hedengangne Uefa Cup for pokalvindere.

Det er bemærkelsesværdigt, at London-klubben kun blev nummer seks i Premier League sidste sæson.

Det ville normalt ikke udløse en plads i Champions League, men som forsvarende mester er klubben selvskreven til at deltage.

Profiler: Frank Lampard, John Terry, Ashley Cole, Petr Cech.

Champions League-statistik: 118 kampe, 60 sejre, 35 uafgjorte, 23 nederlag.

Shakhtar Donetsk stod længe i skyggen af sin værste ukrainske rival Dynamo Kiev, men har vundet fire af de fem seneste mesterskaber i landet.

Klubben debuterede i europæisk sammenhæng i 1976 og har siden 1997 været fast inventar.

Shakhtar har flere gange deltaget i Champions League-gruppespillet og leverede den bedste præstation hidtil, da man i 2011 klarede sig videre til kvartfinalen, hvor det dog blev til et samlet nederlag til de senere vindere Barcelona.

Profiler: Eduardo, Marko Devych, Oleksandr Kucher, Andryi Pyatov.

Champions League-statistik: 76 kampe, 34 vundne, 12 uafgjorte, 30 nederlag.

Juventus er den mest vindende klub i Italien med 28 mesterskaber, men helt så dominerende har klubben ikke været i Champions League. Det er blevet til to sejre i den fineste europæiske klubturnering indtil videre, senest i 1996.

Holdets seneste deltagelse i Champions League daterer sig tilbage til 2009/10-sæsonen, hvor det blev et farvel allerede efter gruppespillet.

Klubben kvalificerede sig til dette års turnering i kraft af det italienske mesterskab, der blev sikret i et tæt parløb med AC Milan.

Profiler: Gianluigi Buffon, Claudio Marchisio, Andrea Pirlo, Sebastian Giovinco.

Champions League-statistik: 201 kampe, 100 sejre, 49 uafgjorte, 52 nederlag.

/ritzau/