Her er favoritten til at tage over i Italien
Berlusconis må tigge om indflydelse, når Italiens nye chef træder til. Foto: AP Photo/Antonio Calanni / POLFOTO
Mario Monti ser ud til at blive Italiens næste premierminister efter Silvio Berlusconi.

Med udsigt til hårdt arbejde for at redde Italien fra bankerot, træder 68-årige Mario Monti frem som favorit til chefposten.

Den tidligere kommissær i EU forventes at overtage rorpinden i det gældsplagede land i løbet af få dage, skriver Reuters.

Her skal Mario Monti lede en nødregering, som skal gennemføre udskudte reformer af pension, arbejdsmarkedet og erhvervslivet.

Ifølge kilder i Berlusconis eget parti, PDL, er den nuværende premierminister overbevist om, at et lynvalg er en dårlig ide. Han har derfor indvilliget i at trække sig tilbage, når parlamentet vedtager reformerne krævet af EU.

Monti er favoritten blandt venstre- og midterorienterede partier, men det konservative PDL vil ifølge Reuters også stå bag den nye mand i front.

Mario Monti har endnu ikke udtalt sig til offentligheden, og det står derfor uklart, hvilke planer han har for Italiens fremtid.

Dermed ser festen ud til at være slut for Silvio Berlusconi, og det er ikke kun på den politiske plan, der går ned ad bakke.

På tre dage har regeringslederen og medieejeren mistet intet mindre end 1,65 milliarder kroner af sin egen personlige formue.

Den politiske uro omkring ham har fået aktierne på de medieselskaber, han ejer gennem holdingselskabet Fininvest, til at brage ned.

Kilde: Reuters