Her er dommen: Verdens værste 90er-hit

Den danske supergruppe, Aqua, som ramte hitlisterne i 90'erne, bliver nu jordet af bladet Rolling Stones læsere i en afstemning.
"Barbie girl" var Aquas absolutte gennembrudshit. Da sangen gjaldede verden rundt, indbragte den millioner til dansk eksport.
"Barbie girl" var Aquas absolutte gennembrudshit. Da sangen gjaldede verden rundt, indbragte den millioner til dansk eksport. Foto: Scanoix Nordfoto, Stefano Rellandini

Enten elsker man den, eller også hader man den. Halvfemsergruppen Aqua's megahit "Barbie girl" er netop kåret af læserne af det amerikanske magasin Rolling Stone som den ringeste sang fra halvfemserne.

Rolling Stone skriver om sangen, at mange blev fornærmede over teksten, som portrætterer forsanger Lene Grawford Nystrøm Rasted som en plastikdukke, som vil gøre alt for sin mand og ifølge teksten trygler om at blive "afklædt overalt".

Men den farvefulde musikvideo og nummerets bizarre lyd fik nu først og fremmest smilet frem.

Firmaet bag Barbie-dukken var tydeligvis ikke på fan-holdet. De valgte i 1997 at lægge sag an og slæbe popbandet helt i den amerikanske højesteret for at bruge deres varemærke.

Legetøjsfirmaet ombestemte sig i 2009, og brugte Aquas sang i en reklame for deres dukke - Dog med ændrede tekster, skriver Rolling Stone.

Aqua er med 28 millioner solgte plader den mest succesfulde danske musikgruppe nogensinde.

Kilde: Rolling Stone Magazine

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.