Her er der jobfest - men kun få vil uddanne sig til det!
Automationsteknologer arbejder blandt andet med robotteknologi. Modelfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix (arkiv)
Den nordjyske industri hungrer efter automationsteknologer.

- Det er fremtiden indenfor industrien.

Det siger uddannelseschef hos Professionshøjskolen UCN i Aalborg, Jan Holler Foget, til TV 2 Nord. Men han ærgrer sig samtidig.

For selvom automationsteknologer er i høj kurs, og der er rigtig meget indenfor for området blandt små og mellemstore virksomheder i Nordjylland, så har kun 14 søgt uddannelsen som første prioritet til det hold studerende, der begynder i Aalborg til september.

- Automationsteknologer er meget efterspurgte. De har stort set arbejde alle sammen, når de er færdige med deres uddannelse. Så vi vil gerne uddanne endnu flere, siger han.

24-årige Nikolaj Hougaard Johansen blev færdig med den to-årige uddannelse i juni, og er ikke i tvivl om, at han har valgt rigtigt. Han er i forvejen uddannet elektriker og siger til tv-stationen:

- Uddannelsen er vigtig, fordi industrien ændrer sig ufattelig hurtigt, Så om 10 år, hvis ikke man sørger for at uddanne sig, kan man jo i princippet være "lost" til den tid.

Uddannelsen til automationsteknolog blev første gang udbudt i 2011 og kan udover Aalborg tages i Aarhus, Odense og København.

Fakta automationsteknolog

Som automationsteknolog skaber du sikre og innovative løsninger for virksomheder ved at udvikle og optimere deres tekniske systemer og automatiske anlæg som eksempelvis robotteknologi. Du står i spidsen for den praktiske installation, dvs. opstilling, indkøring, optimering og drift af automatiske anlæg i produktionstekniske miljøer.

Uddannelsen giver dig en bred viden om opbygning og optimering af tekniske styresystemer og automatiske industrianlæg som f.eks. robotter. Du opnår desuden indsigt i ledelse af projekter.

Som automationsteknolog kan du arbejde i private såvel som offentlige udviklingsvirksomheder, forsyningsvirksomheder og industrivirksomheder, der f.eks. producerer vindmøller, pumper eller svejserobotter.

Kilde: Professionshøjskolen UCN