Her er de kendtes modeuge-tips
Man kommer langt under modeugen med en cykel, flade sko, en flaske vand og en oplader.

Når modeugen er i fuld sving som i denne uge i København, har de kendte rigtig travlt. De valfarter fra show til show, og når man gør det, er der nogle ting, der kan være gode at huske.

- Jeg sørger altid for at have en stor taske med, for i den kan man have alt godt fra havet. Der kan være et par ekstra sko og en bluse, så man kan skifte undervejs, siger vejr-værten Cecilie Hother.

De ekstra sko er en genganger, når man spørger de kendte, hvad der er godt at huske under modeugen.

Både Christiane Schaumburg-Müller, Pernille Rosendahl og Cecilie Stenspil sværger til at par flade sko i tasken, mens det forholder sig anderledes for smykkedesigneren Mai Manniche, der tager de ømme fødder med oprejst pande.

- Op på de høje hæle, også selvom det gør ondt og man skal ud til mange ting, siger hun.

Hendes andet råd er, at sørge for at få nok søvn - men det er sangerinden Dicte ikke enig i.

- Glem søvnen. Man kan sove før og efter. Undervejs gælder det om at suge til sig, siger hun.

Det mener Camilla Ottesen også.

- Man skal bare komme ud af døren, have det sjovt og sørge for at få mødt nogle mennesker og drikke nogle cocktails, siger hun.

For Szhirley er der tre ting, sangerinden ikke kan undvære i tasken.

- En pose nødder, en flaske vand og en oplader. Man tager billeder og tweeter jo en masse, så man løber hurtigt tør for strøm siger hun.

Andrea Elisabeth Rudolph og Christiane Schaumburg-Müller har også fundet en anden ting uundværlig under den københavnske modeuge.

- En cykel! Trafikken er helt fucked, så selvom man har chauffør, så er det umuligt at komme igennem byen, griner Christiane Schaumburg-Müller.

/ritzau/