Her er de første danske Roskilde-navne
Bandet I Got You on Tape er blandt de danske kunstnere på Roskilde festival 2012. Foto: TOBIAS NØRGAARD PEDERSEN / POLFOTO
Roskilde-festivalen har netop offentliggjort navnene på de første danske kunstere, som skal spille.

Nordeuropas største musikfestival, Roskilde Festival er klar med sin første portion danske bands.

Det bliver indierockerne I Got You On Tape og Larsen & Furious Jane, som leder feltet. Derudover kommer også en bunke nyfødte syre-rockbands.

I Got You on Tape spillede sidste gang på Dyrskuepladsen i 2009, og de er godt på vej til at blive et stort navn i hele Norden. De udgav for nylig pladen Church Of The Real, som er et mørkt disco-inspireret album med både kirkeorgel og smittende omkvæd.

Larsen & Furios Jane er en gruppe fra Århus, som har lavet et par albums med indierock. Vel at mærke indierock, der er væsentligt gladere, end hvad der normalt kommer fra den genre.

Ud over de to bands kommer der en hel lille flok syre-rockbands fra pladeselskabet El Paraiso, som er et nyt dansk pladeselskab med eksperimenterende og såkaldt bevidsthedsudvidende musik.

Det er den københavnske kraut- og postrock-trio Papir, og hvad festivallen kalder Odenses stolteste syre-rockere - bandet Causa Sui - som gæster festivalen.