Her er børnene der skal vælte MGP 2015
MGP - Børnenes melodi grand prix finder sted lørdag den 14. februar. Blandt de ti finalister er gruppen The Tumbles fra Allerød. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR presse/free
DR har netop offentliggjort navnene på de ti finalister til børnenes melodi grand prix.

Hele landet er repræsenteret, når MGP - børnenes melodi grand prix - ruller over skærmen i februar.

DR har netop offentliggjort navnene på de ti finalister, som spænder i alderen ni til 14 år.

Genremæssigt bliver der spillet på alle tangenter, når Uzz fra Københavns nordvestkvarter stiller op med nummeret "Op til månen" og Tyrhan fra Brønshøj synger ud til seere og publikum med sangen "Tro på dig selv".

Fra Lyngby rammer Emma Rosa scenen med sangen "Du er en vinder", og udfordres af gruppen Ten Eyes fra Ry, der synger "Hun er alt for perfekt".

Den jyske landsdel er godt repræsenteret i sangkonkurrencen, der i år afholdes i Aalborg. På hjemmebane er således Dicte med nummeret "Du må ikke gå fra mig".

Caroline Sophia, der optræder med sangen "Mer' end bare venner" samt gruppen LadyBirdz, der deltager med sangen "Én dag" kommer fra henholdsvis Randers og Jelling.

Derudover stiller Flora Ofelia op med sangen "Du Du Du", mens gruppen The Tumbles gir den gas med "Sommer i Danmark" og Tyrees Tyr griber mikrofonen og synger om "Guldet".

Over 1000 børn nåede at sende deres bidrag ind, inden tilmeldingen lukkede i august. Ud af dem medvirkede godt 200 i årets officielle MGP-workshops, der blev holdt rundt om i landet.

Lørdag den 14. februar står de ti finalister på scenen i Gigantium i Aalborg. Hele showet vises live på DR.

Newspaq