Henrik ’Store’ Larsen overtager landsholdet
Morten Olsen er så rasende over kritikken af ham, at han trækker sig som landstræner, erfarer Nyhedsavisen. EM-helten Henrik Larsen tager over.

Nok er nok. Sådan lyder baggrunden for, at landstræner Morten Olsen højest uventet har besluttet sig for at stoppe som dansk landstræner med øjeblikkelig virkning efter otte år på posten. Han tager i dag sin afsked på et hastearrangeret pressemøde hos Dansk Boldspil Union, erfarer Nyhedavisen.

Og DBU har handlet hurtigt oven på chokmeldingen. Ind af svingdøren kommer den 41-årige EM-legende Henrik Larsen, der de seneste halvandet år har stået i spidsen for Køge Boldklub.

»Det er selvfølgelig en lidt trist bagrund, men sådan et tilbud siger man jo ikke nej til, det er klart. Jeg er glad for, at Køge har ladet mig takke ja til udfordringen,« siger Henrik ’Store’ Larsen, der har skrevet under på en kontrakt frem til VM i Sydafrika i 2010.

»Nu skal ærmerne smøges op, og vi skal vinde nogle fodboldkampe, så vi kommer med til det VM. Men mere kan jeg altså ikke sige nu. Du må vente til det bliver officielt i morgen ( i dag, red.),« siger Henrik Larsen.

Lyngby-legenden har erfaring som cheftræner fra Ølstykke, Holbæk, Køge og for Færøernes landshold, og det er tilsyneladende den positive håndtering af de mange øretæver, der har fået DBU til at vælge Henrik Larsen til den udsatte post.

DBU selv har ikke ønsket at kommentere ansættelsen af Henrik Larsen.

Kritikken var dråben

Senest har den tidligere landsholdsstjerne Preben Elkjær i sin mandagsklumme i Ekstra Bladet kritiseret Morten Olsen for at udvandre fra et TV 2-interview i efteråret, for sjældent at være til stede på de danske Superligastadioner og for ikke at bruge Kenneth Perez i startopstillingen, når han er med i truppen.

Det er tilsyneladende den salve, der har været dråben for den nu forhenværende landstræner.

Ifølge Nyhedsavisens oplysninger har håndboldlandsholdets træner Ulrik Wilbek også været i spil til posten, men DBU kunne ikke affinde sig med hans ultimatum om, at rapkæftede Joachim Boldsen skulle være assistenttræner.