Henrik Larsson er solgt ? ikke udlejet ? til United
Det svenske fodboldforbund hjalp Helsingborg IF med at omgås FIFA?s transferregler, så Henrik ?Henke? Larsson kunne tage et par måneder til Manchester United.

Ifølge FIFA?s transferregler må Helsingborg IF ikke udlåne angribesstjernen Henrik ?Henke? Larsson til Manchester United i de første måneder af 2007.

Da Helsingborg indkaldte til pressekonference og præsenterede Henrik Larssons overgang til United, blev det omtalt som et lån. Men et udlån havde været et brud på FIFA?s regler. Og hvad gør man så? Ja så kalder man det da bare noget andet.

»Henrik er ikke udlånt, der er tale om en rigtig transfer. Så har vi aftalt med United og med Henke, at han skriver under på en ny kontrakt med os 12. marts,« forklarer Helsingborgs sportschef, Bosse Nilsson, til Punkt SE.

Handlemåden er imod hensigten i FIFA?s regelsæt, som skal forhindre, at spillere hopper rundt mellem klubberne. Ikke desto mindre er det Sveriges fodboldforbund, der har hjulpet Helsingborg med at finde smuthullet.

»Vi havde problemer med at løse det, eftersom et udlån ikke er tilladt. Men vi har fået hjælp af det svenske forbund og fået at vide, at det går an at løse det på denne måde,« siger Bosse Nilsson.

I det svenske fodboldforbund ønsker man ikke at kommentere sagen.