Henrettelsesvideoer fremvist i terrorsag
Søster til terrortiltalt udeblev fra retten. Henrettelsesvideoer og lydoptagelser med opfordringer til hellig krig rullet op i terrorsag.

Halshuggede lig i store blodpøle og lydoptagelser, der opfordrer til hellig krig ? jihad. Anklageren i den store terrorsag mod fire unge mænd i Østre Landsret fremlagde fredag formiddag en række videobånd og lydfiler fundet hos de fire tiltalte af politiet. Henrettelsesvideoerne viste en række civile irakere, som angiveligt havde samarbejdet med de amerikanske soldater i det borgerkrigshærgede land, og som derfor skulle dræbes. Ifølge anklageren er de fundne videoer og bånd et tegn på de unge mænds radikalisering. En radikalisering, som ifølge anklagemyndigheden endte med, at de fire tiltalte gik i gang med at planlægge et terrorangreb sammen med en række terrortiltalte i Bosnien, heriblandt en dansk-tyrker fra Hvidovre. Netop dansk-tyrkerens søster skulle have været afhørt i landsretten fredag om sin brors forhold til islam og hans rejse til Bosnien, hvor han blev anholdt i en lejlighed fyldt med sprængstoffer. Men søsteren udeblev fra retsmødet og vil nu blive anholdt af politiet.

Formiddagens retsmøde i Østre Landsret bød også på en fremvisning af tv-udsendelsen ?Hellig Mediekrig?, der tidligere har været vist på tv. Her siger den fremtrædende britiske muslim, Omar Bakri Muhammed, at alle de unge mænd, som ser jihad-videoerne, håber at vie deres liv til hellig krig. Og at mange af dem, som har set videoerne, »med det samme stormer ud på slagmarken.« To af de fire tiltale har angiveligt været i Storbritannien og besøgt muslimske fundamentalister.