Henke tvivlsom i Helsingborg
FIFA’s regler kan blokere for, at Henrik ’Henke’ Larsson kan spille for Helsingborg IF igen i foråret.

Det er tvivlsomt om Henrik Larsson kan vende tilbage til Helsingborg IF og spille til foråret. Ifølge FIFA’s regler må en spiller nemlig kun spille for to klubber på en sæson. Og det har Henrik Larsson allerede gjort i år, når han begynder at spille i Manchester United efter nytår. Dermed kan han ikke vende tilbage til Helsingborg og spille mere i denne sæson. Det vurderer Laura Petersen, der er sekretær i turneringsafdelingen i DBU. Hun understreger, at hun ikke kender til den konkrete sag, men Laura Petersen er ikke i tvivl om, hvordan reglerne skal tolkes.

»Reglerne tager ikke stilling til om man skifter tilbage til en klub, som man har været i før. Så længe der er tale om en ny registrering, så er det et klubskifte,« siger Laura Petersen.

Dermed vil der i følge DBU’s fortolkning af reglerne være tale om en tredje klub, hvis Henrik Larsson vender tilbage til Helsingborg i foråret.

Klar igen til sommer

Tidligere på året bekræftede Helsingborg IF’s sportschef, Bosse Nilsson, over for den svenske avis Aftonbladet, at Henrik Larsson var solgt til Manchester United og ikke lejet ud. Meningen er, at Henrik Larsson skal sælges tilbage til Helsingborg 12. marts. Henrik Larsson må stadig godt vende tilbage til Helsingborg. Ifølge FIFA’s regler må man være i tre klubber i en sæson, men man må kun spille officielle kampe for to af dem. Dermed vil Henrik Larsson først kunne trække i helsingborgtrøjen igen den 1 juli.

FIFA tavs

FIFA’s informationsafdeling meddeler, at FIFA ikke vil udtale sig om den konkrete sag eller vil svare på generelle hypotetiske spørgsmål om reglernes fortolkning. Det var onsdag eftermiddag ikke muligt at få fat i det svenske fodboldforbund eller Helsingborg IF’s sportschef, Bosse Nilsson.