Hemmelig S-klub afsløret: Bliv medlem for 15.000
Bjarne Corydon er en af værterne ved det første arrangement i det lukkede forum for erhvervspinger. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix)
Socialdemokraterne vækker forargelse - laver nyt erhvervsforum for topchefer. Overskuddet går til partiet.

Er du erhvervsboss, og har du 15.000 kroner? Så kan du blive medlem af det ny hemmelige erhvervsforum, som Socialdemokraterne til manges store overraskelse og forargelse nu har oprettet.

Det er Berlingske, der i dag, onsdag, kan afsløre detaljer om det hemmelige forum, der ifølge avisen til forveksling ligner Venstres og de Konservatives pengeindsamlings-klubber, som Socialdemokraterne i årevis har kritiseret for manglende åbenhed.

Det officielle formål med ”Erhvervsforum Vækst DK” er at fremme dialogen mellem landets erhvervsledere og ledende socialdemokratiske politikere. Hvem der er medlem, er en hemmelighed. Overskuddet går til Socialdemokraternes partikasse.

Første møde i den nye ”klub” holdes 24. november. Her kan medlemmerne møde finansminister Bjarne Corydon (S) og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) og samtidig nyde et let traktement.

Carsten Kochs salgstale

Socialdemokraterne prøver virkelig at sælge medlemskaberne: ”Formen bliver korte oplæg fra centrale ministre og relevante videnspersoner, så der er god tid til debat og networking. Der skabes således et unikt rum for åbne drøftelser af samfundets problemer og et indblik i vilkårene for politiske beslutninger,” skriver Carsten Koch i invitationen til de udvalgte erhvervsfolk, som Berlingske er i besiddelse af.

Socialdemokraterne har ellers selv kritiseret de borgerlige partiers erhvervsklubber, der i stil med partiets egne nye hemmelige forum indsamler penge fra unavngivne donorer.

E: Det er pinligt

Ifølge Berlingske møder den nye klub da også kritik internt i S. Formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Alexander Grandt Petersen, mener, at Socialdemokraterne ”i stedet skulle bruge tiden på at få ændret partistøtte-reglerne”.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, kalder ifølge avisen sagen ”pinlig” og ”dobbeltmoralsk”. En af landets fremmeste partistøtteeksperter, Roger Buch, der er forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, sætter et stort spørgsmålstegn ved forummets officielle formål.

Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby, tager den nye klub i forsvar.  Han peger på, at S ikke bryder partistøtte-loven, når deltagerne giver 15.000 kr. for at deltage. Han siger videre, at han ikke mener, at det bryder med nogle socialdemokratiske grundprincipper at lade udvalgte købe sig adgang til topministre.

via Listen To News