Helveg vil væk, hvis han ikke må spille
Hvis ikke Thomas Helvegs tyske klub Borussia Münchengladbach ønsker at bruge ham, vil han løses fra sin kontrakt og væk hurtigst muligt.

Landsholdets anfører Thomas Helveg er ved at være træt af at varme bænken i sin tyske klub Borussia Münchengladbach. Så hvis ikke klubbens ledelse ønsker at bruge ham på banen, vil han væk, så karrieren kan komme tilbage på skinner et andet sted.

»Jeg vil gerne spille. Det er derfor, jeg stadig er med i gamet. Og hvis jeg skal igennem en halvsæson ligesom den, jeg havde i efteråret, hvor jeg ikke fik den spilletid, jeg havde ønsket mig, jamen så må jeg jo finde ud af noget andet end det her,« siger Thomas helveg til TV 2 Sporten i Potugal, hvor han sammen med holdkammeraterne er i træningslejr forud for den sidste halvdel af sæsonen i Bundesligaen.

Derfor har danskeren givet klubben et ultimatum. Enten lader i mig gå, eller også forlænger i min kontrakt og bruger mig på banen, lyder det.

»Der er jo ingen logik i at have mig gående et halvt år, hvis de ikke vil bruge mig. Og hvis de har intentioner om at bruge mig på længere sigt, jamen så synes jeg, de skulle finde ud af det inden for den meget kommende tid og gøre det langsigtet. Og hvis ikke, så vil jeg ikke stå i vejen for mig selv, for jeg vil spille fodbold.«

Indtil videre har klubben dog blot tilkendegivet, at man vil beholde Thomas Helveg frem til kontraktens udløb til sommer. Det kan betyde, at Helveg vil være i stand til at skifte klub på en fri transfer efterfølgende.