Helsingør-træner: Oprykning kommer for tidligt
Helsingør-lejren havde svært ved at forstå, at holdet søndag sikrede sig oprykning til Alka Superligaen. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Spillerne er gode nok til Superligaen, men faciliteterne halter, siger Helsingør-træner Christian Lønstrup.

Helsingør leverede søndag aften en stor overraskelse og rykkede op i Alka Superligaen ved at spille 2-2 i Viborg efter forlænget spilletid, men den dramatiske oprykning kom muligvis for tidligt for klubben.

Helsingørs cheftræner, Christian Lønstrup, mener, at klubben på mange fronter ikke er gearet til at spille i landets bedste fodboldrække.

- Det er i virkeligheden nok for tidligt, at vi rykker op nu. Klubben satsede på oprykning om tre-fire år, og der er mange ting i klubben, der slet ikke er klar til Superligaen, siger Christian Lønstrup.

- Vores fundament er ret skrøbeligt, fordi vi slet ikke har regnet med at kunne komme i Superligaen. For et år siden havde jeg sagt, at en oprykning umuligt kunne lade sig gøre. Ingen har snakket om os i forhold til oprykning, siger Christian Lønstrup.

Helsingør Stadion er ikke godkendt til Superligaen, og derfor skal klubben formentligt leje sig ind på et andet stadion til holdets hjemmekampe i næste sæson.

Derudover har Christian Lønstrup selv fået dispensation til at træne Helsingør i Superligaen, fordi han ikke har den fornødne trænerlicens.

Men selv om klubben ikke er klar til Superligaen udenfor banen, mener Christian Lønstrup, at holdet er stærkt nok rent sportsligt.

- Vi skal ikke ødelægge hele holdet, for vores kerne er stærk. Jeg har talentfulde spillere, som jeg nyder at træne hver dag, siger Christian Lønstrup.

Den ordinære kamp i Viborg endte 1-1 og gik derfor i forlænget spilletid, da holdene også spillede 1-1 i onsdags.

I den forlængede spilletid bragte Mikkel Vestergaard Viborg foran, men efter 112 minutter udlignede André Riel og satte gang i Helsingør-festen.

Det er første gang nogensinde, at Helsingør er rykket op i Superligaen. Holdet kan nu gå på ferie inden ligaen starter om cirka halvanden måned.

/ritzau/