Helligdage i maj gav ekstra mange rejsende i Kastrup
I maj fløj flest passagerer til London, og derefter kom Stockholm og Oslo, viser trafiktal fra Københavns Lufthavn (arkivfoto). Foto: Københavns Lufthavne/Free
Antallet af rejsende i maj steg med 1,3 procent i forhold til sidste år. Majmåned satte også passagerrekord.

Maj var en travl måned for Københavns Lufthavn, som slog rekord med 2,6 millioner passagerer.

Det oplyser lufthavnen i en pressemeddelelse mandag.

Særligt de lange weekender omkring Kristi himmelfartsdag og store bededag kan ses på antallet af rejsende.

- Der er traditionelt set lidt ekstra travlt, når danskerne har tid til at rejse på forlænget weekend. Mange har i år også valgt at tage ekstra fridage og flyve længere væk på ferie.

- Vi kan se, at antallet af rejsende på de lange, interkontinentale ruter er steget med 10,9 procent i forhold til maj sidste år, siger administrerende direktør Thomas Woldbye i pressemeddelelsen.

London, Stockholm og Oslo var de tre destinationer, som flest satte kursen mod i maj. Knap 200.000 besøgte den britiske hovedstad, mens 144.000 og 136.000 besøgte de to skandinaviske hovedstæder.

I alt rejste 2.594.083 passagerer i maj.

Samlet set har 11,2 millioner passagerer i år rejst gennem lufthavnen. Det er en samlet vækst på 2,7 procent.

Det er særligt interkontinentale rejsemål uden for Europa, som tiltrækker rejsende. Den interkontinentale trafik er vokset med 7,8 procent til godt 1,2 millioner passagerer.

Den vækst forudser lufthavnen fortsætter. Flyselskabet Air India annoncerede i slutningen af maj, at selskabet starter en rute mellem New Delhi og København i september. Der bliver tre ugentlige afgange.

Med den nye rute er Københavns Lufthavn oppe på 35 direkte, interkontinentale ruter.

- Den voksende rejselyst og væksten i antallet af passagerer er netop baggrunden for, at vi i disse år udbygger lufthavnen for omkring 1,3 milliarder kroner om året, fortæller Thomas Woldbye.

Sikkerhedskontrollen, Terminal 2 og 3 er ved at blive ombygget og udvidet. Derudover er lufthavnen i gang med at bygge flere standpladser til flyene og en ny såkaldt Finger E til særligt interkontinentale fly.

/ritzau/