Helle-revisor afviser ansvar for homo-rygte
Foto: AP/Sang Tan / POLFOTO
Statsminister Helle Thorning-Schmidts fhv. revisor, Frode Holm, afsendte ikke homorygte om Stephen Kinnock.

Revisor Frode Holm, som forsvarede statsminister Helle Thorning-Schmidt og hendes ægtemand Stephen Kinnock mod Skat København i skattesagen, fralægger sig ansvaret for rygtet om Kinnocks homo- eller biseksualitet, som fremgår af skattesagens akter

Det siger han til berlingske.dk.

Han vil ikke uddybe, hvorfor rygtet ifølge ham bygger på en misforståelse.

- Begynder jeg at fortælle, hvad der er sandheden i denne sag, har jeg brudt min tavshedspligt.

- Så kan jeg ikke sige noget meningsfyldt. Hun har bundet mig på hænder og fødder, siger Frode Holm, som Socialdemokratiet i 2010 hyrede til Thornings forsvar.

- Dengang var jeg jo hyret til at forklare pressen, hvad der var op og ned i sagen. Men fra sagen var afgjort, indgik vi i et almindeligt kundeforhold, siger Frode Holm.

- Men Helle Thorning-Schmidt siger, at du ikke længere er hendes revisor?

- Ja, men tavshedspligten gælder også tidligere kunder.

- Kan du bekræfte, at I har afbrudt samarbejdet?

- Det er jo hende, der har udtalt det, så det kan ikke være i strid med tavshedspligten at bekræfte det, siger han.

Helle Thorning-Schmidt afviste lørdag i Politiken, at Stephen Kinnock er homoseksuel og oplyste, at ægteparret ikke har Frode Holm som revisor.

- Er det korrekt gengivet, at du er manden bag homorygtet?

- Helle gengiver jo selv min erklæring. Så loyal er hun jo. Så den må jeg gerne referere: Hvis det er blevet opfattet sådan, at jeg skulle være afsenderen, så beror det på en misforståelse, siger Frode Holm til berlingske.dk.

Helle Thorning-Schmidt er på officielt besøg i Island, hvorfra hun tager videre til Grønland. Hun meddelte mandag via sin rådgiver, at hun ikke udtaler sig yderligere om skattesagen, som begynder tirsdag.