Hella Joof: - Når man som kunstner ikke er rød, så er man en kætter
Instruktør Hella Joof er medlem af regeringens nye disruptionråd. Foto: Erik Refner/Scanpix
Selv kalder Hella Joof sin indianer-udtalelse kluntet, men når folk bliver så vrede, som de gjorde, skyldes det en ophobet vrede, der bare manglede en anledning til at komme ud.

I sidste uge modtog Hella Joof både hån og spot efter en særlig indianer-historie, hun fortalte om på Disruptionrådets hjemmeside.

Det var kluntet formuleret, medgiver Hella Joof nu, men når folk bliver så vrede, som de gjorde, skyldes det den ophobede vrede, der bare manglede en anledning til at komme ud.

Den ellers folkekære instruktør blev gjort til grin og beskyldt for at gå magtens ærinde. Og det afviser hun i dagens Berlingske. Hun havde også sagt ja, hvis det var en venstrefløjsregering, der havde spurgt, om hun ville være med i Disruptionrådet.

Til gengæld lægger hun ikke skjul på, at hun ikke selv er venstreorienteret. Og det er måske problemet, mener hun. For dét er usædvanligt for en kunstner.

- Hvis jeg havde været medlem af Enhedslisten, havde det formentlig ikke været noget problem, at jeg sad i Disruptionrådet. Når man som kunstner ikke er rød, så er man en kætter. Jeg er ikke rød, og det har jeg sagt helt åbent, siger hun til Berlingske og kalder sig selv hippie-liberal.

Artiklen fortsætter under videoen.

Hun tror, at danske kunstnere er røde, fordi det typisk er mennesker, der lever af statsstøtte.

- Det er typisk en rød regering, der vil lade kulturen tilflyde flere penge. Så dem skal man sørge for at holde sig gode venner med. Men der er også en sjov lønmodtagerkultur i betragtning af, at kunstverdenen er det mest liberale overhovedet. Der er ikke noget, der går efter tur, eller bliver smurt ud i et tyndt lag til alle. Og det er altid Mads Mikkelsen, der får hovedrollerne, fordi han er den bedste, siger Hella Joof til Berlingske.

Hun er ikke selv på Facebook og har derfor ikke læst alt, der er blevet skrevet og sagt om hende på det seneste. Men essensen har hun fanget.

- Når man kigger ned i folkedybet og ser alle hugtænderne, guillotinen og høtyvene, så får jeg lyst til lige at sætte mig i skyggen med en kop limonade, til røgen har lagt sig.