Hella Joof forsvarer Britta Nielsen igen: "Vil udstille hykleriet hos råbekoret"
Britta Nielsen har været udsat for en heksejagt i medierne, mener Hella Joof, der igen tager den svindelmistænkte i forsvar. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Svindelmistænkte Britta Nielsen har været udsat for en regulær heksejagt, mener Hella Joof, der tager hende i forsvar.

For tre uger siden havnede forfatter, debattør og filminstruktør Hella Joof i lidt af en mediestorm. Det skete, efter hun i et indlæg i Berlingske tog svindelmistænkte Britta Nielsen i forsvar.

"Jeg vil meget hellere have, at du har haft det sjovt og fyret den maks. af med de penge, end at de var løbet ud med badevandet på et eller andet ørkesløst projekt", skrev hun blandt andet i et åbent brev med overskriften 'Kære Britta'.

Nu forsvarer Hella Joof igen Britta Nielsen. Hun har været offer for en skidt behandling af især medierne, skriver hun til Ekstra Bladet.

- Meningen var såmænd blot at komme et ydmyget og forhånet medmenneske til undsætning. Samt at udstille hykleriet hos råbekoret. Tilsat et stænk humor. Kan forstå på sms'er, der tikker ind, at det faldt i dårligt jord, skriver Helle Joof nu i en sms til Ekstra Baldet.

Hun mener, at folk blev en anelse for blodtørstige og kalder det uetisk, når medier har vist billeder fra retssalen i Sydafrika. 

- Jeg kan simpelthen ikke fordrage de der folkestemninger med høtyve og en nyslebet guillotine i horisonten. Så må jeg reagere. Kh Hella, lyder det til Ekstra Bladet. 

Hella Joof har længe været tavs om debatindlægget. Men det har der været en god grund til. Hun er lige nu i Caribien, hvor hun netop er gået i land i forbindelse med optagelserne til et nyt tv-program. Her har hun sammen med en række kendte danskere brugt 21 dage på sammen at sejle en båd over Atlanterhavet.

Når hun er hjemme igen, vil hun forklare sine synspunkter yderligere i et nyt indlæg.