Helikoptere leder efter dansk klatrer
Svenske redningshold søger fortsat efter en 19-årig dansk klatrer, som ikke vendte tilbage til sin teltlejr.

Eftersøgningen efter den 19-årige dansker, der onsdag forsvandt i bjergene ved Norrbotten i Sverige, fortsatte hele natten til fredag uden resultat.

Helikoptere og bjergredningsmandskab må kæmpe med dårlige vejrforhold under eftersøgningen.

Fredag morgen vil yderligere to helikoptere, to hundeførere og militæret blive sat ind i forsøget på at finde den unge danske klatrer.

- Tågen er tæt, og bjerget er stort, men vi håber at finde ham i live. Der er ingen minusgrader, siger Erik Kummu fra politiet i Norrbotten.

Den 19-årig dansker blev meldt savnet, efter han forsøgte at bestige Allak-toppen i det nordlige Sverige, siger svensk politi.

- Vi har ikke fundet spor efter ham, så vi kan ikke udelukke, at han er kommet til skade, siger Anders Caldereng, vagtchef ved Norrbotten Politi til Ritzau.

Eftersøgningen blev iværksat, da den 19-årige mand ikke som aftalt kom tilbage til sin teltlejr onsdag.

- Den 19-åriges kammerat kontakter politiet ved 20-tiden, da den nu forsvundne ikke kommer tilbage til lejren, fortæller Anders Caldereng.

Der er sat civile reddere ind, som til fods skal forsøge at finde danskeren. En civilhelikopter er også sat ind for at få ekstra overblik over fjeldet fra luften.

- Vi ved cirka, i hvilket område, han kan være, så vi gør alt hvad vi kan, siger den svenske vagtchef.

Udenrigsministeriets Borgerservice kan på nuværende tidspunkt ikke kommentere sagen om den forsvundne dansker i Sverige. Det siger den vagthavende til Ritzau.

/ritzau/TT