13 soldater omkommer i tyrkisk helikopterstyrt nær Irak
En militærhelikopter er styrtet ned i Tyrkiet, og alle 13 soldater om bord er omkommet, meddeler militæret. (arkivfoto) Foto: Attila Kisbenedek/AFP
Redningshold er rykket ud til byen Senoba, hvor en helikopter er styrtet, skriver nyhedsbureauet i Tyrkiet.

En militærhelikopter er styrtet ned i Tyrkiet, og alle 13 soldater om bord er omkommet, meddeler militæret ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Helikopteren af mærket AS 532 Cougar er onsdag aften styrtet ned i byen Uludere i provinsen Sirnak.

Den faldt til jorden, tre minutter efter at den var lettet. Den store helikopter styrtede, fordi den ramte en højspændingsledning, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Redningshold er rykket ud til området.

Uludere ligger i det sydøstlige Tyrkiet omkring 10 kilometer fra grænsen til Irak.

Lederen af den tyrkiske hær, general Hulusi Akar, er rejst til området for at lede de tekniske undersøgelser efter ulykken.

Ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu er vicepremierminister Mehmet Simsek, forsvarsminister Fikri Isik og indenrigsminister Suleyman Soylu også rejst til regionen.

Præsident Recep Tayyip Erdogan blev briefet om ulykken efter et møde i det nationale sikkerhedsråd onsdag, skriver Anadolu.

I marts blev syv personer dræbt, heriblandt fire russere, i et andet helikopterstyrt i landet. Det skete i Istanbul, da helikopteren ramte et tv-tårn.

/ritzau/