Helge Adam: Pressen skal begrænses
Største delen af Christiansborg bør holdes fri for journalister, Sådan lyder meldingen fra Helge Adam Møller. Foto: Polfoto, (Joachim Adrian) / POLFOTO
Det skal være slut for journalister at kunne vandre frit rund på Christiansborg, mener Helge Adam Møller (K).

Hvis det står til de konservatives medlem af Folketingets Præsidium, Helge Adam Møller, skal der være en slags 'helle' for politikere på Christiansborg, hvor de kan være i sikkerhed og fred for journalisternes kritiske spørgsmål.

Derfor bør størstedelen af Christiansborg bør holdes fri for journalister, da den politiske journalistik er blevet for personfikseret, mener Helge Adam Møller, skriver Kristeligt Dagblad.

Han er også utilfreds med, at især de elektroniske medier er blevet alt for pågående.

"Nogle journalisters måde at opføre sig på er under al anstændighed," siger Helge Adam Møller til Kristeligt Dagblad og tilføjer.

"Jeg tænker på Lene Espersen og Henriette Kjær-sagen, hvor man spærrede gangen og ikke ville respektere, at de ikke havde nogen kommentarer, og man væltede ind på kontorerne. Jeg mener, at journalisterne kun skulle have adgang til nogle enkelte steder for eksempel i Vandrehallen og så nogle kontorer, de kunne sidde på."

Det er ikke første gang at forslaget har været drøftet i Præsidiet, men sidste gang stod Helge Adam Møller alene med sit ønske.

Kilde: Kristeligt Dagblad