Helge Adam: Hun kan genoprette forbrugernes tillid
Den konservative gruppeformand tror, at Carina Christensen er den rette til at få partierne i Folketinget til at samarbejde på fødevareområdet igen.

»Hun har skabt sin egen møbelfabrik fra bunden og har det helt rigtige iværksættergen, så hun skal nok få styr på forbrugerministeriet.«

Sådan lyder en hurtig replik fra den konservative gruppeformand, Helge Adam Møller, der er på vej ind på Christiansborg for at sige tillykke til den nye familie- og forbrugerminister, Carina Christensen. Med statsministerens udnævnelse af Carina Christensen kommer Helge Adam Møller til at savne Carina Christensen i det daglige arbejde. Hidtil har de arbejdet tæt sammen som henholdsvis formand og næstformand i den konservative folketingsgruppe. Men Helge Adam Møller trøster sig med, at han tror, hun vil være den helt rette til at få styr på Familie- og forbrugerministeriet.

»Hendes første og vigtigste opgave bliver at genoprette forbrugernes tillid til fødevaresikkerheden. Selvom vi faktuelt ved, at fødevarekontrollen er blevet bedre, mens Barfoed har været minister, end da Ritt Bjerregaard var det, står det jo helt klart, at forbrugernes tillid er blevet svækket. Men jeg er overbevist om, at Carina Christensen kan genoprette tilliden,« siger han.

Lige så vigtigt, har Carina Christenen gode muligheder for at genetablere et godt og bredt samarbejde i ministeriet, mener Helge Adam Møller.

»Hun har som formand for uddannelsesudvalget vist, at hun kan få alle partier til at trække på samme hammel og vist, at hun er dygtig til at lede og fordele arbejdet,« siger han.

Hendes forgænger på posten, Lars Barfoed (K), efterlader da også en samarbejdsopgave op ad bakke. Både Socialdemokraterne, De Radikale, Enhedslisten og SF har længe ønsket at komme af med ham, og DF gav ham det afgørende stød væk fra posten onsdag, da Pia Kjærsgaard udtalte, at DF ikke længere havde tillid til ham som minister.

Klokken 16.30 i dag skal Carina Christensen i tiltrædelsesaudiens hos dronningen og klokken 17.30 får hun formelt overdraget nøglen til ministerbilen og ministeriet for familie- og forbrugeranliggender af hendes forgænger på posten Lars Barfoed.

 

Blå Bog:

Cand.negot. Carina Christensen (34 år) er næstformand i den konservative folketingsgruppe og partiets medie-, uddannelses- og udviklingsordfører. Hun er desuden formand for Folketingets uddannelsesudvalg. Hun blev valgt til Folketinget første gang i 2001 og kommer fra et job som direktør i Rugballe Møbelfabrik, Middelfart.

via Listen To News