Helge Adam: "En charmerende pige med kønne ben"
Danmarks nye familie- og forbrugerminister betegnes som klassisk konservativ og driftssikker. Og så har hun kønne ben, mener Helge Adam Møller.

»Kønne ben«. »En dygtig pige«. »En rigtig konservativ«.

Prædikaterne er mange, når man spørger sig for i den konservative folketingsgruppe om Danmarks nye familie- og forbrugerminister.

Som ung, kvinde, nu tidligere erhvervsleder i egen virksomhed og tilmed valgt i Faaborg/Ærø-kredsen »hjemme på Fyn« synes Carina Christensen da også at være et oplagt valg for Bendt Bendtsen, der i sin tid blev valgt ind i Folketinget i samme kreds.

Men hvem er den 34-årige Carina Christensen, der i 2001 primært stillede op til folketingsvalget for at blive et kendt ansigt inden amtsrådsvalget. Og som den konservative gruppeformand, Helge Adam Møller, karakteriserer som en »charmerende pige med sine kønne ben plantet godt i den fynske muld?«

Først og fremmest er det nok ikke tilfældigt, at Helge Adam Møller henviser til den fynske muld, for Carina Christensen har primært gjort sig bemærket på den fynske politiske scene. En af de ganske få pressemeddelelser, der ligger på hendes hjemmeside, handler eksempelvis om Søfartsuddannelsen i Svendborg.

»På Fyn er hun altså verdenskendt,« lyder vurderingen fra Charlotte Dyremose, der ikke er overrasket over Bendtsens valg.

»Jeg tror egentlig, Carina blev mere overrasket,« tilføjer hun.

Den konservative »uddannelse« tog Carina Christensen blandt andet som sekretær for tidligere statsminister Poul Schlüter (K), da han sad i Europaparlamentet. Derimod har hun ikke dyrket Konservativ Ungdom, som andre succesfulde konservative. Alligevel betegnes hun af mange som klassisk konservativ og ligger til højre på den konservative akse.

»Hun går ind for de konservative dyder. Og så er hun jo erhvervskvinde og ved, hvor pengene tjenes i samfundet,« som en kilde nær Christensen forklarer.

Samme kilde betegner hende som en klart anden type konservativ end miljøminister Connie Hedegaard:

»Carina er ikke akademisk-konservativ.«

Andre folketingskolleger betegner hende som en politiker, der ikke gør meget væsen af sig i partiet.

Et enkelt gruppemedlem aner ganske enkelt ikke, hvor hun står rent politisk.

»Det er svært at sige. Pragmatikeren afslører jo aldrig sine inderste tanker,« forklarer partifællen, der dog ikke tøver med at kalde hende det mest oplagte valg som ny minister:

»Hun virker meget driftssikker. Det får hun brug for som afløser for Barfoed.«