Hele Norden plaget af sne
Norske myndigheder er rykket ud på snescootere med benzin og mad til bilister, som er sneet inde, og Sverige plages af trafikkaos. Hele Norden påvirkes af snestormen.

Sverige og Norge er på ingen måde gået fri af det voldsomme snevejr, der har skabt kaotiske tilstande flere steder i de mere vintervante nabolande. Det norske civilforsvar rykkede således ud i 15 patruljer på snescootere, der bragte benzin og mad til bilister, der havde været fanget i deres køretøjer i op mod 18 timer:

»Vi arbejder på højtryk,« fortæller Kjetil Faye Lund til NRK og understreger, at ingen af bilisterne er i livsfare, men at et ophold på næsten et døgn i en bil ikke er behageligt for nogen.

I Sverige blev den befærdede Uddavallabro åbnet igen kl. 14.45. Den blev lukket torsdag morgen, efter en lastbil mistede vejrgrebet og slingrede ud af kurs, indtil den ramte ind i beton-midterrabatten, beretter Göteborgs-Posten torsdag.

Både Norge og Sverige melder om adskillige trafikale problemer og forsinkelser på den kollektive trafik, der dog stadig er i drift.

Den svenske fjernsynskanal SVT oplyser, at mens det værste virker overstået i denne omgang, er der mere sne på vej, som ventes at ramme Sverige torsdag aften.

via Listen To News