Heldige og hårdtarbejdende Arsenal fik point i Chelsea
Chelsea og Arsenal delte 1-1 i en meget underholdende og dramatisk kamp. Det var Chelseaspilleren Ashley Coles første møde med sine gamle holdkammerater.

Udover at være en utrolig vigtig kamp for begge mandskabers titeldrømme var dette lokalopgør endnu mere betændt, end det plejer at være, når Arsenalmanager Arsene Wenger står over for Chelseas José Mourinho.

Kampen var nemlig Ashley Coles første møde med sine gamle holdkammerater fra Arsenal. Den snart 26-årige venstreback skiftede i sommer til London-arvefjenderne Chelsea efter en transfersaga på halvandet år. Den begyndte i januar sidste år, hvor Cole mødtes med Chelseas José Mourinho og Chelseas formand Peter Kenyon på et hotel. Et møde der var ulovligt, og som Mourinho og Chelsea siden er blevet straffet for med bøder, fordi Cole på det tidspunkt var på kontrakt med Arsenal.

Ashley Coles snak med Chelsea og hans ønske om mere i løn end de omkring 40 millioner kroner om året, han tjente i Arsenal, sendte ham ud i kulden hos sin barndomsklub. Arsenal så denne sommer ingen anden udvej end et at give efter for landsholdsbackens ønske og sælge ham til Chelsea.

Og selv om Chelsea havde hjemmebane i søndags, sørgede Arsenals medrejsende fans for, at Cole fik en et par stikpiller med på vejen. De sad nemlig og viftede med trykte 20 pund-sedler med henvisning til anklagerne om, at det var ren og skær grådighed, der fik Cole til at forlade sin hjerteklub til fordel for stenrige Chelsea. Og der var da heller ikke spillet mange minutter, før Arsenals Alexander Hleb voldsomt fejede benene væk under Cole. Det fik Cole dog hævnet et kvarter senere og måtte indkassere et gult kort. Ellers gjorde venstrebacken ikke det store væsen af sig. Det gjorde til gengæld hans kollega Didier Drogba, der var involveret i langt de fleste Chelseachancer og i absolut al tumult med Arsenal-spillerne.

Chelsea var farligst i en ellers meget lige første halvleg. Fransk Lampard sendte bolden på stolpen efter 18 minutter, og minutter senere måtte Arsenal redde et skud på målstregen. Chelsea overtog mere af teten i anden halvleg, men det unge Arsenalmandskab kæmpede fantastisk. På grund af skader hos blandt andre Thierry Henry havde de blot tre spillere på banen over 23 år ? Chelsea havde ingen under 24 år.

Da Chelsea også havde fordelen af at være på hjemmebane, var det naturligt, at de kom tættere og tættere på at bringe sig i spidsen, men frygtløse redninger af målmand Lehmann forhindrede føringen. Arsenal slog til gengæld til, da de fik chancen. Mathieu Flamini bragte gæsterne foran efter 78 minutter. På et helt forrygede vristspark udlignede Chelseas Essien med fem minutter igen, og kun overliggeren forhindrede Essien i at score sit anden sæsonmål og afgøre kampen i overtiden. Og i en vanvittig afslutning var den store Arsenalhelt, Jens Lehmann, ved at ende med at koste pointet, da han tabte et ufarlig skud ud til Frank Lampard, som sendte bolden på indersiden af stolpen.