Helbredet tvinger Jane Aamund til flytte
Jane Aamund er faldet og har slået en lårknogle og et hofteled. Foto: Christian Liliendahl/Scanpix/arkiv
80-årige Jane Aamund bygger nyt hjem i Nr. Nissum.

- Min dejlige ejendom er til salg på grund af mit helbred. Jeg har fået opereret pacemaker i hjertet og får sondemad fem gange om dagen.

Det fortæller den nu 80-årige Jane Aamund til Boliga.dk.

Det 182 kvadratmeter store hus ligger med udsigt over indsejlingen til byens havn, men det er med sine to plan blevet for stor en mundfuld for den succesfulde forfatter.

– Desværre faldt jeg og fik slået min lårknogle og hofteled, så jeg ikke kan komme ned ad vindeltrappen til underetagen. Så hvis min hund skal ud om natten, må jeg have kaldeapparat, mobil og alting med, fordi jeg er bange for at falde på trappen igen, siger Jane Aamund til Boliga.dk.

Villa i to etager

I ejendommens underetage, som Jane Aamund flittigt har brugt, når hun har haft besøg af sin familie og ikke mindst børnebørnene, findes en stue med udgang til haven, en tv-stue og blandt andet også soveværelse og vaskekælder.

I stueplan er der hall, køkken i mørkt træ, soveværelse og Jane Aamunds arbejdsværelse, der vender mod fjorden. Det skriver Danbolig Lemvig - Jesper Andersen, der har ejendommen til salg, i deres salgsopstilling.

Bygger nyt hjem

Jane Aamund købte ejendommen i Lemvig i 2007. Dengang var prisen 3.375.000 kroner, og dermed er der altså ikke nogen gevinst i sigte til forfatterinden, der er søster til forretningsmanden Asger Aamund.

Ejendommen er nemlig i denne omgang udbudt til salg for 2.850.000 kr.

Tilbage til Nr. Nissum

Jane Aamund oplyser til Boliga.dk, at hun nu sammen med sine to hunde og to katte vil flytte tilbage til Nr. Nissum, 10 minutters kørsel øst for Lemvig, hvor hun tidligere har været bosat.

Denne gang bliver det dog i et splinternyt hus, som er opført specielt til hende.

– Jeg har gamle naboer, som synes, at det er et vovestykke at bygge nyt, når man som jeg er 80 år og lige har fået opereret pacemaker i hjertet og er på sondemad, siger Jane Aamund.

– Men jeg lever i nu’et og arbejder stadig med at skrive min nye bog, kronikker og artikler. Det holder mig i gang, og jeg elsker at skrive mine fem sider hver dag. Så mærker jeg ikke smerterne så meget.

Se Jane Aamunds Lemvig-villa her

Se salgsopstillingen her