Hel by fik falsk ghetto-stempel
Munkebo på Fyn er kendt for Lindø-værftet, men var altså også ved at blive kendt for noget helt andet. Foto: Colourbox
Den fynske by blev fejlagtigt udråbt som ghetto i flere medier. Minister siger nu undskyld til byens beboere.

Flere medier stemplede i weekenden hele byen Munkebo på Fyn som værende på vej til at blive klassificeret som en ghetto. Men det var altså en avisand, lyder det fra Ministeriet fra By, Bolig og Landdistrikter. Det skriver Fyens Stiftstidende tirsdag.

Det var efter alt at dømme en lille prik, der var placeret forkert på et kort i Berlingskes lørdagsudgave, der i weekendens løb fik flere medier til at bringe historien om, at fynske Munkebo er tæt på at leve op til kriterierne for at blive kaldt en ghetto.

Kortet gik Danmark rundt. Kjerteminde Avis skrev samme dag historien med Berlingske som kilde, og DR's hjemmeside bragte et kort, der var magen til Berlingskes og stemplede den fynske by som næsten-ghetto uden at have andre kilder til påstanden.

Minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) lod sig endda interviewe til TV2/Fyn søndag, hvor han forholdt sig til værftsbyen Munkebos stempel som næsten-ghetto. Tilsyneladende uden at rådføre sig med sit ministerium først.

Men mandag morgen kunne ministeriet oplyse, at Munkebo, der er nævnt på listen, som Berlingskes kort er baseret på, ligger i Kolding. Prikken er angiveligt ved en banal fejl placeret forkert på danmarkskortet på grund af navnesammenfaldet.

Næsten-ghettoen Munkebo er et boligområde i Kolding Kommune, ikke værftsbyen mellem Odense og Kerteminde af samme navn, slår ministeriet fast over for Fyens Stiftstidende.

- Det er en beklagelig fejl, som jeg godt vil undskylde over for beboerne i området, siger minister Carsten Hansen, der kalder det "dumt".

TV2/Fyn og Kjerteminde Avis berigtigede mandag historien.