Heidi sagde op i protest: Vil hellere være sammen med mine børn end at arbejde gratis

Heidi Byskov Nielsen kommer til at mangle faglighed og rutine, når hun til sommer er færdig som læge.
Region Syddanmark oplyser til TV 2, at en vagtlæge tjener mellem 800 og 1.000 kroner i timen.
Region Syddanmark oplyser til TV 2, at en vagtlæge tjener mellem 800 og 1.000 kroner i timen. Foto: Lægerne Dommergården

Læge Heidi Byskov Nielsen er en af de 67 læger i Region Syddanmark, som har valgt at sige sit engagement i lægevagten op.

Det har hun gjort fordi læger, der bijobber i lægevagten, skal betale et nyt gebyr på 4.000 kroner om året for at få lov til at tage vagterne.

Men for Heidi Byskov Nielsen hænger det ikke sammen. Hun siger til TV 2, at hun er tilknyttet lægevagten for at holde sig fagligt opdateret og for at give hende rutine.

- Med det antal vagter, som jeg havde, kunne det slet ikke svare sig at betale 4.000. Jeg vil ikke arbejde gratis, så vil jeg hellere være sammen med mine børn, siger Heidi Byskov Nielsen blandt andet til tv-stationen.

Målet er egen praksis

Hun er færdig med sin uddannelse til speciallæge i almen medicin til sommer, og hendes mål er at blive praktiserende læge med egen praksis.

- Jeg tog vagterne for at holde min faglighed og rutine opdateret. Det gør mig ked af det, at det ikke længere er muligt. Jeg skal jo bruge det lige om lidt, siger Heidi Byskov.

Truende mangel på praktiserende læger

Ifølge TV 2 kniber det med vagtlæger i Region Syddanmark. Det forventes, at der i løbet af i år vil gå i nærheden af 90 praktiserende læger på pension.

- Det gør lidt ondt på mig. Jeg ved, at de praktiserende læger, der er i regionen, er pressede i forvejen. Jeg ville gerne give en hjælpende hånd, når der er brug for det, siger Heidi Byskov.

Region Syddanmark frygter ifølge TV 2 desuden, at de 67 læger kan blive til hele 160 opsigelser - svarende til hver fjerde vagtlæge i regionen.

Ministeren går ind i sagen

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) vil bede Styrelsen for Patientsikkerhed om at se på, hvorvidt problemet kan løses, så lægerne ikke føler sig nødsaget til at sige op, skriver TV 2.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.