Haye banker Chisora i hadets boksekamp
Dereck Chisora blev nedlagt i femte omgang, da han mødte bokserivalen David Haye i London.

De to britiske sværvægtsboksere David Haye og Dereck Chisora fik lørdag muligheden for gøre den slåskamp færdig, som de begyndte på til et pressemøde i München tilbage i februar.

I femte omgang lykkedes det Haye at slå Chisora i gulvet to gange med solide venstrehug. Dommeren stoppede kampen, og Haye kunne lade sig hylde som vinder foran 30.000 boksefans i Upton Park i London.

De to bokseslagsbrødre var involveret i et slagsmål efter Chisoras mislykkede forsøg på at vriste WBC-bæltet fra Vitalij Klitschko i München i februar. Haye dukkede op på den efterfølgende pressekonference og svinede Chisora til.

De to kom op at toppes, men blev skilt ad. Bagefter gav begge udtryk for, at de meget gerne ville fortsætte kampen i bokseringen. Og det fik de så muligheden for lørdag aften i London.

Ingen af bokserne har en gyldig britisk bokselicens. Dereck Chisora fik frataget sin efter optøjerne i München, og Haye var egentlig gået på pension fra bokseringen.

Derfor havde Dereck Chisoras promotor, Frank Warren, søgt bokseforbundet i Luxembourg om godkendelse af kampen.

Haye håber, at lørdagens præstation i bokseringen vil skaffe ham en kamp mod WBC-mesteren Vitalij Klitschko.

- Jeg har vist skræmmende styrke. Jeg bliver overrasket, hvis Vitalij Klitschko tør møde mig nu, siger Haye ifølge AFP.

40-årige Vitalij Klitschko skal 10. september møde syriske Manuel Charr og kan herefter trække sig tilbage og koncentrere sig om en politiske karriere i Ukraine, som han tidligere har vist interesse for.

Haye håber dog, at Klitschko vil lade sig friste af en sidste lukrativ boksekamp, da ukrainerens yngre bror Wladimir har sagt, at han ikke ønsker endnu en tur i bokseringen med Haye.

/ritzau/Reuters