Havarikommission overtager efterforskning af F-16-styrt
Efter et møde onsdag har Forsvarets havarikommission formelt overtaget ansvaret for undersøgelsen af ulykken.
Et dansk F-16 kampfly fra Fighter Wing Skrydstrup styrtede tirsdag eftermiddag ned i Nordsøen, og nu har Forsvarets havarikommission overtaget ansvaret for efterforskningen.
Et dansk F-16 kampfly fra Fighter Wing Skrydstrup styrtede tirsdag eftermiddag ned i Nordsøen, og nu har Forsvarets havarikommission overtaget ansvaret for efterforskningen. Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO

Efterforskningen af tirsdagens hændelse, da et dansk F-16-fly styrtede ned i Nordsøen på grund af en teknisk fejl, er formelt overtaget af Forsvarets havarikommission.

Det er aftalt på et møde onsdag morgen.

- Havarikommissionen overtager ansvaret for den videre efterforskning og undersøgelse, siger chefen for Fighter Wing Skrydstrup, oberst Anders Rex, til Ritzau.

- Så snart havarikommissionen overtager opgaven, så støtter vi bare, hvis de har spørgsmål.

Det bliver ifølge chefen for Fighter Wing Skrydstrup formentlig også kommissionens opgave at stå for bjærgning af flyet på havet.

Havarikommissionen skal blandt andet sikre bevismateriale og finde en løsning på, hvordan kampflyet kan bjærges.

Derefter skal man rekonstruere forløbet omkring hændelsen ned i mindste detalje, og denne undersøgelse nedfældes i en rapport.

Klokken halv tre tirsdag eftermiddag valgte piloten at skyde sig ud med flyets katapultsæde. Han blev senere samlet op af en af Flyvevåbnets redningshelikoptere.

Piloten har det godt, og hans pårørende er underrettet, oplyser Forsvaret på sin hjemmeside.

Ifølge Værnsfælles Forsvarskommando skete styrtet under en øvelse, og chefsergent J.S. Nielsen oplyste tirsdag til Ritzau, at man er ved at undersøge, hvor meget af flyet, der er sunket, og hvor meget af det, der stadig flyder.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.