Hareide om Eriksen: Forbillede for alle danske spillere

Åge Hareide er begejstret for samarbejdet med Christian Eriksen, der aldrig siger nej til landsholdet.
Christian Eriksen er et forbillede for alle danske fodboldspillere, mener Åge Hareide.
Christian Eriksen er et forbillede for alle danske fodboldspillere, mener Åge Hareide. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Han er det absolut varmeste navn i dansk fodbold, men han siger aldrig nej, når landsholdet kalder.

Landstræner Åge Hareide lægger ikke skjul på sin begejstring for Christian Eriksen, der i nordmandens øjne er manden, som alle i dansk fodbold skal kigge på og lære af.

- Han stiller altid op, og det er det mest fantastiske. Det er ikke en selvfølge længere. De store stjerner bliver ofte holdt tilbage, fordi de ikke må gå i stykker under kampene og ikke må bruge tid og kræfter på landsholdene.

- Hos ham er der ingen diskussion. Når jeg ringer og spørger, om han er klar, siger han: Jeg er altid klar. Det betyder meget for holdet, siger Åge Hareide.

Ud af de 12 kampe, Hareide har stået i spidsen for det danske landshold, har Eriksen været med i de 11. Kun til testkampen mod Tjekkiet sidste efterår måtte Tottenham-spilleren melde fra med en mindre skade.

- Han er et forbillede for alle danske spillere og for hele truppen, fordi han altid stiller op, altid er positiv og altid leverer sit yderste, siger Hareide.

I testkampen mod Tyskland i tirsdags havde han gjort Eriksen til anfører i Simon Kjærs fravær.

Den lidt afdæmpede Eriksen forekommer ellers ikke som et klassisk valg til anførerhvervet, men han går forrest med sit eksempel, påpeger landstræneren.

- Han taler ikke så meget, men han snakker med sine fødder. Han er et eksempel til efterfølgelse i hver træning. Han har et meget klogt fodboldhoved, lyder det fra Hareide.

Eriksen, der har lavet syv mål i de 11 landskampe under Hareides ledelse, får formentlig igen en nøglerolle, når Danmark lørdag aften spiller VM-kvalifikationskamp på udebane mod Kasakhstan.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.