Hareide bytter rundt på fem spillere mod Chile
Der er fire nye spillere og fem spillere på nye positioner i Åge Hareides startopstilling mod Chile.

Fodboldlandstræner Åge Hareide har rystet posen i sin startopstilling før torsdagens møde med Chile i Aalborg.

Sammenlignet med torsdagens 1-0-sejr over Panama er der fem spillere på nye positioner, og fire af spillerne er nye i startopstillingen.

Særligt i forsvaret har Hareide rokeret rundt, hvor det kun er Simon Kjær, som starter på samme position som i torsdags.

Jens Stryger Larsen har godt nok fået genvalg i startopstillingen, men han er rykket fra venstre til højre back i stedet for hjemsendte Henrik Dalsgaard. På venstre back er Jonas Knudsen ny i startopstillingen.

I centerforsvaret får Nicolai Boilesen chancen som Simon Kjærs makker. I torsdags var det Mathias "Zanka" Jørgensen, der supplerede Kjær.

På midtbanen får Lasse Schöne chancen på den defensive midtbane, som sædvanligvis spilles af William Kvist. FCK-anføreren er henvist til bænken. Christian Eriksen og Thomas Delaney har til gengæld fået genvalg.

I angrebet kommer Andreas Cornelius ind i stedet for Yussuf Poulsen i højre side. Han suppleres af Nicolai Jørgensen i midten og Pione Sisto til venstre.

Netop Cornelius kan få en central rolle i det opbyggende spil som et led i et VM-eksperiment tirsdag aften.

Lange bolde mod den fysisk stærke Atalanta-angribers hoved er et våben, som kan blive brugt mod Peru ved VM, sagde Hareide på mandagens pressemøde forud for kampen.

Danmark stiller op med følgende 11 spillere mod Chile (4-3-3):

Kasper Schmeichel - Jens Stryger Larsen, Simon Kjær, Nicolai Boilesen, Jonas Knudsen - Lasse Schöne, Thomas Delaney, Christian Eriksen - Andreas Cornelius, Nicolai Jørgensen, Pione Sisto.

Chiles sydamerikanske fodboldmestre stiller også op med et slagkraftigt hold.

Startopstillingen tæller blandt andre stjernerne Alexis Sánchez og Arturo Vidal. De to tørner til daglig ud for Manchester United og Bayern München.

Chile stiller op med følgende 11 spillere (4-3-3):

Johnny Herrera - Paulo Diaz, Enzo Roco, Guillermo Maripan, Jean Beausejour - Gary Medel, Pablo Hernández, Arturo Vidal - Angelo Sagal, Nicolas Castillo, Alexis Sánchez.

Danmark-Chile begynder tirsdag klokken 20.

/ritzau/