Hareide afslører hele sin startopstilling mod Panama
Mathias "Zanka" Jørgensen er blandt de 11 danskere, der starter på banen mod Panama, siger Åge Hareide.

Landstræner Åge Hareide har allerede dagen før kampen mod Panama afsløret hvilke 11 danske spillere, der starter på banen.

Det gjorde landstræneren onsdag eftermiddag på et pressemøde på Brøndby Stadion.

På pressemødet var landstræneren flankeret af Mathias "Zanka" Jørgensen, der starter i det centrale forsvar i fraværet af Andreas Bjelland og Jannik Vestergaard.

Derudover er startopstillingen uden overraskelser. Danmark stiller op med følgende 11 spillere (4-3-3):

Kasper Schmeichel - Henrik Dalsgaard, Simon Kjær, Mathias "Zanka" Jørgensen, Jens Stryger Larsen - William Kvist, Thomas Delaney, Christian Eriksen - Yussuf Poulsen, Nicolai Jørgensen, Pione Sisto.

Chancen i startopstillingen glæder Mathias "Zanka" Jørgensen, der har spillet fem af sine 11 landskampe under Åge Hareide.

- Jeg tror, at Åge ved, hvad jeg står for ud fra de kampe, jeg har fået. Jeg spiller i Premier League hver eneste gang, og selvfølgelig skal man altid levere, når man får muligheden, og den får jeg nu.

- Men jeg tror ikke, at det øger eller mindsker mit VM-kandidatur, siger Huddersfield-stopperen.

Hareide har udtaget 21 markspillere og tre målmænd til de to testkampe. Mindst fem spillere vil blive skiftet ind.

- Det er tilladt at skifte seks spillere ud under kampen, og vi kommer i hvert fald til at bruge fem af dem, for vi skal tage hensyn til slitage på spillere.

- De fem udskiftninger er ikke planlagt på minuttet, for det handler også lidt om, hvordan det går, siger Hareide.

Flere trænerkolleger er kommet med ønsker til nordmanden.

- Der er managere, som har ringet til mig og spurgt og ønsket, at jeg ikke kører for meget på enkelte spillere, for der er mange, som har spillet mange kampe.

- Men alle trænerne forstår også vigtigheden af, at vi kan få lidt tid til at være sammen. Så der er rigtig mange hensyn at tage, og marts er en svær måned at være samlet, siger Hareide.

Det er Danmarks første landskamp, siden VM-billetten blev sikret med en 5-1-sejr i Dublin. Derfor forventer landstræneren, at danskerne skal bruge lidt tid på at vænne sig til at spille sammen igen.

- Det er den første kamp i år, og det er mod en VM-modstander. Så vi skal lige finde vores fødder igen, for det er holdets første kamp siden november.

- Spillerne har haft travlt i deres klubber, og de skal nok bruge lidt tid på at finde sig til rette ved at spille sammen igen, siger Hareide.

Torsdagens opgør på Brøndby Stadion begynder klokken 20.

/ritzau/