Taxachaufføren Hanif fik ærefuld pris over mystisk mail: Jeg troede, det var en joke
Hanif Seyed modtager Fællesskabs-prisen på Oslobåden 7. juni 2018. Foto: Sekretariatet bag Fællesskabs-prisen
Hanif Seyed er så god en arbejdsmiljørepræsentant for sine kolleger i Dantaxi i Roskilde, at han har vundet Fællesskabs-prisen. Hanif Seyed vidste slet ikke, at han var indstillet, så i første omgang troede han mailen fra Fællesskabs-prisen var spam.

Hanif Seyed har kørt taxa i Roskilde de sidste 12 år. Han er både arbejdsmiljørepræsentant og medlem af Mangfoldighedsudvalget i 3F i Roskilde. Det er han så god til, at han er en af de ti vindere af Fællesskabs-prisen 2018.

Da Hanif Seyed modtog en mail fra Fælleskabs-prisen for godt en uge siden, hvor de skrev at han havde vundet prisen, blev han ikke jublende glad. Han troede faktisk, at det var spam-mail, så han reagerede slet ikke på det.

- Jeg vidste slet ikke, jeg var indstillet til prisen, så jeg troede det var en joke, griner Hanif Seyed.

Det gik først op for ham, at han havde vundet en pris, da hans kollega fra 3F skrev til ham for at arrangere en tur til København.

- Hun fortalte mig, at jeg skulle holde en tale, griner Hanif Seyed.

Kom til Danmark som flygtning fra Afghanistan

Hanif Seyed kommer oprindeligt fra Afghanistan. Han kom til Danmark i 1993 som flygtning. I dag bor han sammen med sin kone og sine to børn, som begge er født i Danmark.

Han er uddannet industrioperatør, men kunne ikke finde arbejde inden for sit fag, så han blev taxa-chauffør i stedet, selvom det bestemt ikke var drømmen til at starte med.

- Jeg troede bare, at jeg skulle være taxa-chauffør i en kort periode, men nu har jeg kørt taxa i 12 år, fortæller Hanif Seyed.

Og det er han blevet enormt glad for. Det indebærer fleksible arbejdstider, så han kan være tilstede for sine børn og man møder kendisser, der skal til og fra Roskilde Festival, forklarer han.

- Jeg kørte engang Nicholas Bro fra festivalen midt om natten. Han skulle ind til København, fortæller Hanif Seyed.

Men den absolut vigtigste del af hans job, ifølge ham selv, handler om hans kolleger.

Fællesskabs-prisen er et klap på skulderen

Han er både arbejdsmiljørepræsentant og medlem af Mangfoldighedsudvalget, hvor han introducerer flygtninge, der netop er kommet til landet for den danske model og lighed mellem mænd og kvinder på arbejdsmarkedet.

Ligesom han dagligt sørger for godt humør blandt sine kolleger på taxaholdepladsen i Roskilde, når chaufførerne er samlet mellem køreturene. Han er tydeligvis er meget vellidt og respekteret kollega.

I indstillingen til Fællesskabs-prisen står der:

"En utrolig vellidt kollega, der gør rigtig meget for fællesskabet for taxachaufførerne sammen med sin tillidsrepræsentant kollega Kamal Foulane. 

Hanif har i flere år været medlem i 3F Roskildeegnens mangfoldighedsudvalg. Hanif er en fantastisk rollemodel for disse flygtninge.

Hanif har sin helt egen indtrængende måde at oplyse flygtningene om, at de har alle muligheder i Danmark, de skal bare blive ved at have en plan og arbejde efter den. Og så skal de lære sproget – det pointerer Hanif hver gang vi er af sted." 

Hanif Seyed er da også utroligt glad for at modtage en pris for sin indsats i hverdagen, men er alt for beskeden til at lægge fokus på sig selv. For ham handler det om de mennesker, han kan hjælpe i hverdagen.

-Det betyder meget. Det er en anerkendelse, at folk lægger mærke til ens arbejde, at man bliver ikke glemt, siger han og uddyber:

- Jeg gør det ikke for at vise mig frem. Jeg gør det, fordi folk bliver glade. Det handler om de mennesker, jeg gør det for, afslutter han.

Læs om andre ildsjæle som har vundet eller været indstillet til Fællesskabs-prisen.

Fællesskabs-prisen
  • Fællesskabs-prisen hylder hverdagens mange oversete helte, der udgør velfærdssamfundets usynlige bærende søjler, og som gør en ekstraordinær forskel for fællesskabet.
  • Fællesskabs-prisen er stiftet af Mette Frederiksen, partiformand for Socialdemokratiet, og en række store danske organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner.
  • Alle kan indstille en person, som de mener fortjener at vinde Fællesskabs-prisen, men man skal opfylde en række betingelser for at komme videre til næste runde og blive nomineret.
  • Disse betingelser er: 1. Man skal være uundværlig for et fællesskab, der har stor betydning for andre. 2. Man skal stå bag en længevarende indsats, der rækker ud over et kort initiativ. 3. Man skal have skabt konkrete resultater gennem sin forening, projekt eller initiativ. 4. Man skal være et forbillede for kollegaer eller lokalsamfund.
  • Dette er femte år i træk Fællesskabs-prisen bliver uddelt.
  • Vinderen udnævnes 7. juni 2018.
UDVID