Handelsskoler skal være de nye vindmøller
Danmark har nogle af verdens bedste erhvervsskoler, og det skal snart komme udlandet til gavn, mener undervisningsminister Troels Lund Poulsen. Foto: Colourbox
Undervisningsministeren vil lempe reglerne, så danske erhvervsskoler for fremtiden kan åbne afdelinger i udlandet.

Danske erhvervsskoler og tekniske skoler skal blive i Danmark, men det overvejer undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) nu at lave om på, skriver Jyllandsposten.

"Der er et stort globalt marked for uddannelseseksport, men vi har foreløbig fået alt for lidt ud af det," siger han til avisen.

De danske erhvervsskoler er nogle af verdens bedste, og derfor går Danmark glip af en potentielt stor indtægt, mener ministeren.

Det glæder Anya Eskildsen, der er administrerende direktør på en af landets største uddannelsesinstitutioner, Niels Brock. Hun mener, eksport af uddannelse, kan blive Danmarks nye "vindmølleeventyr." Og udover pengene, kommer det også til at betyde bedre undervisere.

"Fordelen for de danske uddannelsesinstitutioner er, at man hiver rigtig meget know-how hjem," siger hun til Newspaq.

Og det kommer også de studerende herhjemme til gavn, mener hun. For de undervisere, der har tilbragt tid i eksempelvis Kina eller Thailand kommer hjem med større viden og kompetencer.

"Man bliver jo udfordret. Det er en anden kultur, og man skal pludselig overveje pædagogikken en ekstra gang, når den skal sættes ind i en helt anden kontekst end den herhjemme i Danmark."

Og det kommer ikke til at koste de danske skoler en krone, for undervisningen bliver brugerbetalt, påpeger hun.

Også Peter Enevoldsen, der er næstformand for lederne i interesseorganisationen Danske Erhvervsskoler hilser overfor Jyllandsposten undervisningsministerens mulige ny tiltag særdeles velkommen.