Hamas-modstanders børn skudt i Gaza
Tre børn mellem seks og 10 år er blevet skudt ned på åben gade i Gaza. De var børn af en modstander af Hamas-bevægelsen.

En gruppe børn var på vej ud af en bil foran deres skole i Gaza By, da passagerer i en forbikørende bil pludselig åbnede ild mod dem. Tre af børnene, som er mellem seks og 10 år gamle, blev dræbt, oplyser flere internationale bureauer. En voksen døde også, mens tre andre børn blev såret. Over 70 kugler blev affyret mod bilen.

De dræbte er børn af en efterretningsofficer i Fatah-bevægelsen, som tidligere har været aktiv i at bekæmpe Hamas-bevægelsen. Hamas tager afstand til mordet, men flere mistænker allerede organisationen for at være involveret. De palæstinensiske myndigheder mener under alle omstændigheder, at børnenes far, Baha Balousheh, var målet for aktionen, men at tonede ruder i bilen gjorde, at gerningsmændene ikke ramte den rigtige.

»De palæstinensiske sikkerhedsmyndigheder har åbnet en efterforskning af hændelsen. Vi regner det som en af de grimmeste,« udtaler sikkerhedsmyndighederne ifølge Reuters.

Hamas og Fatah kæmper om magten i Gaza, og tidligere på måneden brød forhandlingerne om en fælles regering sammen. En af Fatah-bevægelsens forhandlere frygter, at flere voldshandlinger får situationen til at eskalere.

»Hvis dette fortsætter, vil det lede til vores værst tænkelige mareridt: interne kampe,« siger Saeb Erekat til Reuters.