Hamas har henrettet tre for drab
Den regerende Hamas-bevægelse i Gaza fortsætter med at henrette palæstinensere, der overtræder islamisk lov.

Hamas-regeringen i Gaza har tirsdag henrettet tre mænd, der er dømt for drab, oplyser indenrigsministeriet.

- På baggrund af religiøs lovgivning, vores religion og hvad, der er bestemt i palæstinensisk lovgivning er tre mænd, der er dømt for drab, blevet henrettet tirsdag ifølge rettens beslutning, hedder det i en erklæring fra Hamas' indenrigsministerium.

De henrettede mænd omtales kun med deres initialer. I erklæringen hedder det videre, at ofrenes pårørende var blevet tilbudt at søge "blodpenge", hvilket er en erstatning, som betales af de dømte i stedet for at blive henrettet.

- Men ofrenes familier forlangte at straffene blev udført, hedder det.

Hamas-regeringen hængte tre andre palæstinensere i april. En var dømt for "samarbejde" med Israel, og de to andre var dømt for drab.

Henrettelserne, der finder sted uden journalisters tilstedeværelse, er blevet kritiseret både nationalt og internationalt.

Ifølge den palæstinensiske lovgivning er samarbejde med Israel, drab og narkosmugling alle overtrædelser, der straffes med døden.

Alle henrettelsesordrer skal godkendes af den palæstinensiske præsident, inden de kan udføres. Men Hamas anerkender ikke længere Mahmoud Abbas, hvis fireårige valgperiode udløb i 2009.

EU-embedsmænd i Jerusalem og Ramallah fordømte i april Hamas for at udføre henrettelser og krævede, at de islamistiske bevægelse ophævede dødsstraffen.

/ritzau/AFP