Står menuen på ”nationalretten” Spaghetti Bolognese i aften, skal du nok lige tjekke kødet i køleskabet. Er det fra Danish Crown, kan det nemlig gøre dig syg – Fødevarestyrelsen beretter om fund af salmonella i et parti kød fra slagterigiganten.
Kødet er solgt i forskellige butikker over hele landet.
I Bilka drejer det sig om Slagteren, hakket oksekød, 8-12 % fedt, 2 kg. Fremstillingsdato: 15-10-2024. Bedst før: 22-10-2024.
Føtex: Slagteren, hakket oksekød, 8-12 % fedt, 1,0 kg. Fremstillingsdato: 15-10-2024. Bedst før: 22-10-2024.
Både Føtex og Bilka: Slagteren, hakket oksekød, 14-18 % fedt, 0,7 kg. Fremstillingsdato: 15-10-2024. Bedst før: 22-10-2024. Samt Slagteren, hakket oksekød, 4-7 % fedt, 1000 gram. Fremstillingsdato: 15-10-2024. Bedst før: 22-10-2024.
Solgt i Meny, Spar, Min Købmand, Let-Køb og Løvbjerg: Gestus, hakket oksekød, 4-7% fedt, 700 gram. Pakkedato: 15-10-2024. Bedst før: 22-10-2024
Gestus, hakket oksekød, 7-10 % fedt 800 gram. Pakkedato: 15-10-2024. Bedst før: 22-10-2024
Solgt på Nemlig.com: Danish Crown, hakket oksekød, 8-12 % fedt, 1000 gram. Pakkedato: 15-10-2024. Bedst før: 22-10-2024
Solgt i Rema 1000: Rema 1000, Dansk okse, hakket oksekød, 8-12 % fedt, 800 gram
Pakkedato: 15-10-24. Sidste anvendelsesdato 22-10-24.
Fælles for alt kødet er, at der er risiko for smitte med Salmonella.
Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt eller at kassere det.
Symptomerne på infektion med Salmonella er diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og eventuelt kvalme og opkast. Sygdommen kan vare fra få dage til flere uger.