Hærværksmænd sætter ild til Randers stadion
Fodboldklubben Randers FC har fået saboteret sit stadion. Blandt andet har gerningsmændene sat ild til græsset

Søndagens 1-2-nederlag i lokalopgøret mod Randers FC blev efter alt at dømme for meget for en gruppe AGF-fans, der menes at stå bag omfattende hærværk på randrusianernes hjemmebane natten til mandag.

- Der er tale om omfattende hærværk. Blandt andet er der blevet hældt benzin ud på græsset og sat ild til, siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til Århus Stiftstidende.

Og meget tyder altså på, at det er forsmåede AGF-fans, der står bag hærværket.

På græstæppet havde vandalerne nemlig med benzin tegnet bogstaverne AGF og efterfølgende sat ild til banen, så bogstaverne nu står printet ind i græsset.

Hærværksmændene har desuden muntret sig med at overmale diverse skilte, søjler og andet inventar med AGF-graffiti.

- Vi kan se på overvågningsvideoen, at de er kommet ind på stadion ved 02-tiden ved at klatre over et hegn. Materialet er nu i politiets hænder, siger projektchef i Randers FC, Jesper Hansen, til Århus Stiftstidende.

Hvor meget det kommer til at koste at rette op på de omfattende skader, har ingen endnu det fulde overblik over.

- Men jeg har talt med gartneren, der vurderer, at græsset alene løber op i omkring 30.000 kroner, siger projektchefen til avisen.

Hvis det lykkes at få fat i gerningsmændene, kan de imidlertid se frem til både sigtelse og et større erstatningskrav.

- De skyldige kan se frem til en sigtelse for groft hærværk samt et erstatningskrav i omegnen af 100.000 kroner, siger politikommissær Mogens Brøndum.

Og at de skyldige nok skal blive fældet, er ganske sandsynligt.

Ud over overvågningsvideoen har politiet nemlig sikret sig en 10-liters benzindunk og en række andre effekter, der nu skal undersøges, skriver den aarhusianske avis.

/ritzau/