Hækkerup: Der er behov for skæve boliger
De mange unge hjemløse har behov for boliger med lav husleje og plads til skæve typer, siger socialministeren.

Der er behov for billige og skæve boliger til de mange unge, som ikke har råd til tag over hovedet.

Sådan lyder det fra socialminister Karen Hækkerup efter en ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velværd, SFI.

Ifølge den var der 1002 hjemløse mellem 18 og 24 år i 2011. Det er 58 procent flere end i 2008.

- Der er behov for billige og skæve boliger, hvilket Hjemløsestrategien gør noget ved. Vi skal have hjulpet dem på ret køl, så de ikke skal være klienter, men kan klare sig selv og leve et godt liv, siger Karen Hækkerup.

Hun forlænger derfor den såkaldte Hjemløsestrategi frem til og med 2013.

En af Hjemløsestrategiens målsætninger er netop at bygge skæve boliger ved siden af hinanden, så de hjemløse bliver hinandens naboer og ikke generer nogen ved at larme og råbe højt.

Socialministeriet yder op til 400.000 kroner i støtte alt afhængig af boligens størrelse og indretning.

- Vi har et kæmpe problem, fordi vi har et stigende antal unge, som er på forsorgshjem, er sofasovere og bliver socialt udfordret, siger Karen Hækkerup.

Formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, peger på, at mange unge under 25 år på kontanthjælp ikke har råd til husleje, når kontanthjælpen bliver reduceret efter seks måneder.

Men den holder ikke, mener Karen Hækkerup.

- Det er forsimplet at sige, at det kun handler om den reducerede kontanthjælp. Kommunerne har nogle forpligtelser til at hjælpe folk, men det skal være en sammenhængende indsats, siger hun og fortsætter:

- Men det er klart, at dårlig økonomi jo også er med til at presse folk. Derfor skal vi sørge for, at hjælpen har blik for både mulighederne og ressourcerne.

/ritzau/